Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Marja van Tol krijgt zilveren VSN-speld

Op woensdag 4 maart ontving drs. Marja van Tol een zilveren VSN-speld voor haar jarenlange inzet voor kinderen met een spierziekte. Zij is als revalidatie-arts verbonden aan Revalidatiecentrum De Hoogstraat en het UMC Utrecht.

Marja van Tol Zij ontving de zilveren speld van Klaas van der Ham, voorzitter van de VSN. Hij zei daarbij ondermeer het volgende:

"Ik wil namens de leden, het bestuur, de directie en medewerkers van de VSN, mijn waardering uitspreken voor je inzet en betrokkenheid bij de VSN - en in het bijzonder bij de revalidatieartsenwerkgroep neuromusculaire ziekten van de VSN en VRA.

De afgelopen zes jaar was jij voorzitter van deze werkgroep. Maar ook in de 10 jaar daarvoor was je wisselend voorzitter of vice-voorzitter. Mede dankzij jouw inzet is er nu een daadkrachtige werkgroep waaraan veel enthousiaste artsen hun bijdrage leveren.

Jouw betrokkenheid bij spierziekten en bij de VSN heeft hier een grote bijdrage aan geleverd. Als voorzitter was jij perfect in staat het evenwicht te bewaren tussen de inbreng van de VSN en de artsen. Er was ruimte voor de aandachtpunten en projectideeën vanuit de VSN en gezamenlijk werd nagedacht over oplossingen. Daarnaast bewaakte je ook de inbreng van de kennis en de praktijkervaring van de revalidatieartsen. Het is deze mix aan kennis en ervaring die deze werkgroep en haar projecten zo bijzonder maakt - projecten waarbij jij, naast jouw voorzitterschap, ook vaak intensief en enthousiast betrokken was. Ik noem alleen al de richtlijn HMSN (1998), de samenwerkingsrichtlijn Duchenne (2002) of de richtlijn scoliose (2007).

Beste Marja, niet alleen voor deze werkgroep maar ook voor de VSN ben jij goud waard. De VSN doet met regelmaat een beroep op jouw kennis en ervaring. Het aantal VSN brochures waar jouw naam bij staat in ongekend groot. Ook het aantal lezingen die jij in de loop van de jaren voor onze leden hebt gehouden is gigantisch. Je was nog maar koud gestopt met het medisch adviseurschap voor FSHD of je nam binnen de VSN al weer een nieuwe taak op je: het adviseurschap voor de VSN-diagnosewerkgroep AMC.

Als VSN willen we dan ook onze grote waardering kenbaar maken voor al het werk dat je tot nu toe voor ons hebt gedaan en al het werk wat je nog voor ons gaat doen. Daarom wil de VSN jou de zilveren speld van verdienste aanbieden en is het mij een eer deze je te mogen opspelden als voorzitter van het VSN-bestuur. Ik hoop dat je deze speld met trots zult dragen."

Andere dragers van de zilveren VSN-speld zijn:
Mevrouw G. Huisinga-Nijsen
Mr. B.M. Reuser
Mr. R.P. Betsman
Mevrouw prof.dr. M. de Visser
De heer Y.S. Poortman

05 maart 2009

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480 Spierziekten Infolijn: 0900-5480480 - E-mail: vsn@vsn.nl - Postbank 1422400