Gemeente Hilvarenbeek


Dreigend uitstel Hilvarenbeekse Samenwijsprojecten van de baan

In een artikel in Brabants Dagblad van 20 februari 2009 wekte de heer Hulsbosch, directeur van woonstichting Stromenland, de indruk dat de voortgang van de twee Samenwijsprojecten in Hilvarenbeek in gevaar zou komen. Tegenover wethouder Van Mol bevestigde Hulsbosch dat van uitstel geen sprake is.

Woonstichting Stromenland is betrokken bij een aantal grote bouwprojecten in Hilvarenbeek, waaronder het project voor bouw van twee zogenaamde âSamenwijsaccommodatiesâ (brede scholen). De uitlating van directeur Hulsbosch dat Stromenland ondermeer vanwege de kredietcrisis een aantal projecten gaat uitstellen in Hilvarenbeek en Oisterwijk, heeft in Hilvarenbeek voor de nodige onrust gezorgd. Voor wethouder Van Mol, als portefeuillehouder Welzijn verantwoordelijk voor de Samenwijsaccommodaties, is dat aanleiding geweest contact op te nemen met Hulsbosch.
Van Mol kreeg van Hulsbosch de bevestiging dat het âSamenwijsprojectâ dat op initiatief van de gemeente Hilvarenbeek is opgestart niet uitgesteld zal worden. Volgens Hulsbosch staat de Raad van Commissarissen van de woonstichting positief ten opzichte van dit project.
Om de onrust weg te nemen die ook was ontstaan bij de maatschappelijke partners bij dit project, zijn zij eerder deze week schriftelijk geïnformeerd over de uitkomst van het contact met woonstichting Stromenland.