Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid


05 mrt 2009

Intentieverklaring KVO in Arnhem

Verschillende Arnhemse organisaties ondertekenen vrijdagmiddag de Intentieovereenkomst Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) Klarendal / St. Marten / Spoorhoek. Hiermee geven de partijen nadrukkelijk aan samen te willen werken om de eerste ster van dit keurmerk te gaan behalen.

Ondernemersvereniging DOCKS heeft ondernemers, politie, brandweer, Kamer van Koophandel en gemeente gevraagd om samen deze uitdaging aan te gaan. Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel levert een adviseur. Afgevaardigden van deze partijen vormen samen de werkgroep KVO.

Deze werkgroep gaat in kaart brengen welke verbeterpunten er zijn en waar de prioriteiten moeten liggen. Hiervoor houdt de werkgroep een grote enquête onder de ondernemers in het gebied, de zogeheten 0-meting, waarbij ook de gevoelsmatige onveiligheid aandacht krijgt. Daarnaast houden de samenwerkende partijen een rondgang door het gebied.

Door al deze gegevens samen te brengen, ontstaat een beeld van de veiligheidsproblematiek. Op basis van de veiligheidsanalyse wordt een actieplan opgesteld, een plan met organisatorische en fysieke maatregelen die getroffen moeten worden om duurzaam aan veiligheid te werken. De uitwerking van die maatregelen moet worden vertaald in zichtbare maatregelen. Als dat lukt komt het KVO-certificaat in zicht.