Ingezonden persbericht


Nieuwe cursus 'Melden helpt, help melden' van Art.1 Bureau Discriminatiezaken NHN

Deze cursus is bedoeld voor vertegenwoordigers van vrijwilligersorganisaties en professionele organisaties in heel Noord Holland Noord die binnen hun organisatie een rol willen vervullen als aanspreekpunt over het onderwerp discriminatie. In de cursus leer je over de wetgeving op het gebied van discriminatie, over welke stappen er gezet kunnen worden, krijg je een gastles van de politie en het OM, en leer je hoe je mensen binnen je organisatie met discriminatie-ervaringen kunt helpen.

Discriminatie komt helaas voor in Nederland. Maar niet iedereen die wordt gediscrimineerd meldt dit. Dit maakt het bestrijden en tegengaan van discriminatie moeilijk. Jij kan je achterban helpen bij het melden van discriminatie door contactpersoon te worden.

Om contactpersoon te worden volg je de cursus 'Melden helpt, help melden'. Je taak als contactpersoon discriminatiemelding kan zijn: dat je je achterban stimuleert en activeert om discriminatie te melden of dat je een voorlichtingsbijeenkomst organiseert over discriminatie.

De duur van de cursus is 3 weken lang 3 avonden van 19:00 tot 22:00 uur op woensdagavond 8 april, 15 april en 22 april 2009

Locatie: Helderse Vereniging Voor Buurt- Wijk- en Speeltuinwerk Pasteurstraat 6 a-b

1782 JD Den Helder

In de cursus 'Melden helpt, help melden' wordt antwoord gegeven op de volgende vragen:
- Wat is discriminatie en hoe kun je het herkennen; - Hoe kun je reageren als je ermee te maken krijgt; - Wat doet het Bureau Discriminatiezaken NHN met een klacht; - Wat doen de politie en het openbaar ministerie met een klacht; - Welke wetten tegen discriminatie bestaan er; - Hoe vergroot je de meldingsbereidheid van mensen; - Hoe verwijs je op een juiste manier door; - Wanneer ga je naar Art.1 Bureau Discriminatiezaken, wanneer naar de politie; - Hoe zorg je ervoor dat je niet (te) emotioneel betrokken raakt; - Hoe informeer je je achterban?

Wil je je aanmelden voor deze cursus, bel 072-5154400 of mail naar info@art1nhn.nl

Voor meer informatie kijk op www.art1nhn.nl

Art.1 Bureau Discriminatiezaken Noord-Holland Noord is een professionele en onafhankelijke organisatie die werkt aan bestrijden en voorkomen van discriminatie. Discriminatie is het ongelijk behandelen van mensen op basis van kenmerken die er niet toe doen, zoals ras/huidskleur/herkomst, sekse, seksuele diversiteit, handicap/chronische ziekte en leeftijd. Iedereen kan bij ons terecht voor gratis steun bij alle vormen van ongelijke behandeling. Onze klachtbehandelaars zijn experts op het gebied van discriminatie, hierdoor weten zij voor elke melding/klacht de juiste oplossing te vinden. Het bureau heeft naast het hoofdbureau in Alkmaar, ook een meldpunt in Hoorn en Den Helder.