Rechtbank Zutphen


Puttense zaak â beslissingen op verzoeken 12 februari

Zutphen, 5 maart 2009 - De rechtbank heeft in een tussenbeslissing beslist op verzoeken van de advocaat. De verzoeken werden gedaan tijdens de regiezitting van 12 februari 2009. Het Openbaar Ministerie deed geen aanvullende verzoeken.

Verzoek om stukken
De rechtbank heeft op verzoek van de advocaat onder meer bepaald dat een aantal stukken dat betrekking heeft op deskundigenverklaringen aan het dossier moet worden toegevoegd. Daarnaast heeft de rechtbank bepaald dat het sporenoverzicht moet worden verduidelijkt.

Geluidsopnamen
Het verzoek van de advocaat om de geluidsopnamen van de terechtzittingen door hem uit te laten luisteren, heeft de rechtbank afgewezen. De door de rechtbank gemaakte geluidsopnamen zijn alleen bedoeld als ondersteuning voor de griffier om het proces-verbaal op te maken.

Herhaalde verzoeken afgewezen
De rechtbank heeft een aantal herhaalde verzoeken van de advocaat afgewezen. Het gaat hierbij om verzoeken die hij ook op de regiezitting van 21 november 2008 deed en die op 4 december 2008 door de rechtbank zijn afgewezen. De rechtbank heeft geen aanleiding gezien om terug te komen op haar eerdere beslissing.

Getuige-deskundigen
De rechtbank heeft verder bepaald dat een aantal extra getuige-deskundigen zal worden gehoord. Alle getuige-deskundigen zullen in beginsel in de eerste zittingsweek van de inhoudelijke behandeling (11 mei t/m 15 mei 2009) worden gehoord. Het gaat om technische rechercheurs, criminaliteitsanalisten en DNA-deskundigen.

Vervolg
De zitting is aangehouden tot de inhoudelijke behandeling, 11 mei
2009.

Meer informatie
Bekijk het dossier voor meer informatie over de Puttense zaak.

Het volledige proces-verbaal van de tussenbeslissing zoals uitgesproken op 5 maart 2009 volgt zo snel mogelijk

Bron: Rechtbank Zutphen
Datum actualiteit: 5 maart 2009 Naar boven