Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort - donderdag 5 maart 2009

Kansen voor jongeren door combinatie van wonen, leren en werken

Om jongeren in Amersfoort die buiten de boot dreigen te vallen een goed toekomstperspectief te bieden is het project Wonen-Leren-Werken in het leven geroepen. Door deze jongeren onderdak en begeleiding te geven worden zij ondersteund in het behalen van een startkwalificatie en het verwerven van een stevige positie op de arbeidsmarkt.

Partners
Samen met SOVEE, een instantie die zich inzet voor het voorkomen en tegengaan van onderwijsachterstanden en woningbouwcorporatie Portaal gaat de gemeente dit project komend jaar uitvoeren.

Voor wie?
Het gaat om een groep van 22 jongeren in de leeftijd van 17 tot 23 jaar die niet meer thuis kunnen wonen en mede hierdoor kans lopen op voortijdig schoolverlaten of werkloosheid. Om in aanmerking te komen voor deelname aan dit project is het een vereiste dat de jongeren een dagbesteding (school of werk) hebben. Om zich aan te melden voor dit project kunnen jongeren zich richten tot SOVEE.

Zelfstandig wonen
Gedurende minimaal één en maximaal twee jaar leren zij zelfstandig te wonen in combinatie met een opleiding, een leerbaan of een reguliere baan. Doel van het project is om hen binnen die tijd door te laten stromen naar een zelfstandige woonruimte.

Wonen-Leren-Werken
In Engeland is onder de naam 'foyers' ruime ervaring opgedaan en blijken de projecten zeer succesvol te zijn. In navolging hiervan zijn in Nederland in diverse steden de projecten 'kamers met kansen' gestart. Wonen-Leren-Werken bouwt voort op deze reeds opgedane ervaringen.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort