Politie Amsterdam-Amstelland

Succesvolle controle Amsterdam Oost / Platanenweg (05/03/09)

De politie van district Oost heeft op 3 maart in samenwerking met onder andere belastingdiensten een grote controle gehouden op de Platanenweg. Bij de controle werden verschillende âcatchkensâ ingezet.

Uit deze controle kwam een aantal opmerkelijke zaken naar voren:

Een bestuurder van een personenauto, die een âhitâ had voor een belastingschuld, gedroeg zich zo nerveus, dat er nog eens extra naar hem werd gekeken. Hij bleek gebruik te maken van een paspoort van een overleden persoon en had bovendien een vuurwapen op zak. Hij is aangehouden.

Een andere automoblist is gearresteerd, omdat hij een valse naam opgaf. Toen zijn echte naam bekend werd bleek dat hij nog een boete had open staan van ruim 15.000,- euro. Dit geld moest hij aan een slachtoffer betalen als schadevergoeding.

Een derde opmerkelijke aanhouding is die van een gezochte verdachte. Deze autobestuurder werd nog gezocht naar aanleiding van de diefstal van bronzen beelden op de Abcouderstraatweg vorig jaar.

Partner in de controle, de gemeentebelasting heeft voor ruim 63.000 euro direct geïnd en 23 voertuigen afgesleept.

Een andere deelnemer van de controle, de dienst Motorrijtuigbelasting, inde voor ruim 4.500 euro en sleepte 9 autoâs af. Een persoon die werd gecontroleerd mocht zelfs direct 781 euro betalen.