Gemeente Echt-Susteren


Oeverzwaluw in park âIn de Mehreâ in Susteren

De oeverzwaluw is naast de huis- en boerenzwaluw de kleinste en minst bekende zwaluwsoort in Nederland. In de afgelopen zomers zijn de oeverzwaluwen regelmatig gezien in en rond het park van âIn de Mehreâ in Susteren. Met de aanleg van een steile zandwand wil de gemeente Echt-Susteren het park âIn de Mehreâ geschikt maken als broedplaats voor de oeverzwaluwen.

Het aanbrengen van de beplantingen gebeurt op woensdag 18 maart, de dag van de viering van Nationale boomfeestdag. Ongeveer vijftig schoolkinderen doen mee met de plantactiviteiten.

Â

Ter afscherming van het gebied wordt er een natuurlijke afrastering geplaatst. De oeverzwaluwwand in het park wordt in opdracht van de gemeente Echt-Susteren gerealiseerd met medewerking van de plaatselijke vogelwerkgroep en een financiële bijdrage van Landschapspark Susteren.

Â

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neemt u dan contact op met Robert Vogten, beleidsmedewerker groen- en landschapsbeheer bij de afdeling Openbare Werken, telefoon 0475-478478.

Â