Gemeente Echt-Susteren


Brandrooster nachtbranders openbare verlichting wijzigt

Bij het vaststellen van het Beleidsplan Openbare Verlichting 2008-2012 heeft de raad besloten dat het brandrooster van de nachtbranders in de verblijfsgebieden (woonstraten, woonerven etc.) in de gemeente gelijk geschakeld moet worden.

Â

Op dit moment branden in de verblijfsgebieden van de voormalige gemeente Echt alle lichtmasten op het nachtrooster en in de voormalige gemeente Susteren branden de lichtmasten om en om op het nachtrooster. Om energie te besparen, kosten te drukken en lichtvervuiling te beperken heeft de raad besloten de lichtmasten in de verblijfsgebieden om en om op het nachtrooster te schakelen. In de praktijk betekent dit dat op elk kruispunt en bij minder veilige verkeerssituaties, zoals bijvoorbeeld een scherpe bocht, een lamp op het nachtrooster komt te branden en vervolgens worden de lichtmasten om en om geschakeld.

Â

De gemeente heeft IP Lighting, voorheen Essent Lighting, opdracht gegeven bovenstaande wijziging van het brandrooster met ingang van 15 april van dit jaar door te voeren.

Â

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H. Steskens van de afdeling Openbare Werken, telefoon 0475-478478. Â