Wageningen Universiteit en Researchcentrum agenda > nieuws > brochure moderne huisvesting melkvee Brochure moderne huisvesting melkvee

Agenda Nieuwsbrieven Persvoorlichting

5 mrt 2009

Onderdeel: Animal Sciences Group

Animal Sciences Group (ASG) van Wageningen UR heeft een nieuwe brochure gemaakt over moderne huisvesting van melkvee. De brochure gaat in op o.a: regelgeving en subsidies, dierenwelzijn, concepten voor erfinrichting, uitvoering van de ligboxenstal, tanklokaal en melkstal en andere stalsystemen. Veehouders kunnen de brochure aanvragen bij hun zuivelonderneming. De brochure is gemaakt in opdracht van de Nederlandse Zuivel Organisatie en met medefinanciering van het Productschap Zuivel.

Goede huisvesting van melkvee staat momenteel erg in de belangstelling. Met deze uitgave krijgen veehouders informatie over de voorwaarden en maatregelen waarmee zij het welzijn van hun koeien kunnen verbeteren. Ook staat in de brochure hoe veehouders op toekomstige ontwikkelingen kunnen inspelen. De lezers worden op een overzichtelijke en prikkelende manier geïnformeerd. De auteurs geven vooral praktische adviezen. Een PDF van de brochure is te downloaden van de website van ASG.

Contact
Harm Wemmenhove
Tel. 0320 - 293 429