Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 5 maart 2009

Huisverboden in Twente uitgereikt Hengelo

Vanaf 1 maart is het opleggen van Huisverbod in Twente gestart. Door de politie zijn vier verboden opgelegd.In alle gevallen is hulpverlening opgestart.

Hengelo
Een 33-jarige man uit Hengelo heeft een huisverbod opgelegd gekregen. De man is op woensdag 4 maart om 21.23 uur door de politie in zijn woning aangehouden. Hij werd verdacht van mishandeling van zijn echtgenoot. De man heeft een verbod gekregen van 10 dagen. Zowel aan hem als aan zijn echtgenoot is hulpverlening aangeboden. (09-025233)

Enschede
Een vrouw uit Enschede deed aangifte van mishandeling en bedreiging tegen haar 42-jarige man. De man is op woensdag 4 maart om 14.15 uur in zijn woning aangehouden. De man is in verzekering gesteld en opgesloten in het politiebureau. Hij heeft een huisverbod gekregen van 10 dagen. Hulpverlening is ingeschakeld voor hem en zijn achtergebleven vrouw en kinderen. ( 09-024529)

Dinkelland
Op 4 maart 2009 om 11.00 uur werd een 31-jarige man uit de gemeente Dinkelland aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling en bedreiging van zijn echtgenote. De man is in verzekering gesteld. Hij heeft een huisverbod gekregen voor 10 dagen. Hulpverlening is ingeschakeld voor de achtergebleven familieleden. (09-024965)

Nijverdal
Een 48-jarige man uit Nijverdal werd op dinsdag 3 maart om 16.00 uur in zijn woning aangehouden. Hij heeft zich gewelddadig gedragen tegenover zijn vriendin. De man is in verzekering gesteld en heeft een huisverbod van 10 dagen gekregen. Hulpverlening in de vorm van jeugdzorg en maatschappelijk werk is opgestart. ( 09-024672)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Politie zoekt doorrijder
Harbrinkhoek
Een 31-jarige vrouw uit Nijverdal reed op woensdag 4 maart 2009 om 21.00 uur op haar bromfiets over de Almeloseweg in Harbrinkhoek. Ter hoogte van het voetbalveld kwam plotseling een auto vanaf het parkeerterrein de Almeloseweg oprijden. De bestuurder sneed hierbij de vrouw op de bromfiets af. Zij moest hard remmen om een aanrijding met de auto te voorkomen. Ze viel op de grond. Hierdoor raakte ze licht gewond en haar bromfiets beschadigd. De bestuurder van de auto, een zwarte Volvo V70, reed zonder verlichting met gierende banden weg in de richting van Mariaparochie. De politie Twente wil graag in contact komen met de bestuurder van deze auto en roept getuigen zich op te melden. (09-025532)

Man mishandeld, politie zoekt getuigen Almelo

Een 18-jarige man uit Vriezenveen werd op 2 maart rond 11.35 uur mishandeld nadat hij zijn moeder te hulp schoot toen zij werd aangevallen door een onbekende man.

Een 47-jarige vrouw uit Vriezenveen reed in haar auto op de Aalderinkssingel. Zij moest stoppen voor de gesloten spoorwegovergang. Naast haar kwam een man in een witte Citroën staan. Deze man begon gebaren tegen de vrouw te maken en hij stak ook de middelvinger op. Toen de spoorwegovergang weer open was reed de vrouw verder maar werd gevolgd door de man in de witte Citroën. Op de Cesar Franckstraat werd de vrouw klemgereden door de man. Hij spuugde haar in het gezicht en beledigde haar. Hij stond kennelijk op het punt haar te slaan toen dit gezien werd door de 18-jarige zoon van de vrouw die aan kwam lopen. De 18-jarige zoon werd, nadat hij de man had aangesproken, tegen de grond geslagen. Een onbekende jonge man die in een rode auto reed, bemoeide zich ook met deze ruzie en koos kennelijk partij voor de onbekende man.

De 18-jarige moest zich voor zijn verwondingen door een huisarts laten behandelen. De politie onderzoekt deze mishandeling en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Almelo op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. (09-023971)

Getuige van woningbrand haalt bewoner uit woning Enschede

Een 41-jarige man uit Enschede ontdekte op 5 maart rond 04.20 uur brand in een flatwoning aan de Laarressingel. Hij heeft de bewoners van het flatgebouw wakker gemaakt en de bewoner van het brandende appartement uit de woning gehaald.

De 41-jarige man kwam op de fiets voorbij het flatgebouw, zag iets branden in de flatwoning en bedacht zich geen moment. Samen met een onbekend gebleven man heeft hij de bewoners van het flatgebouw wakker gemaakt waardoor iedereen het pand kon verlaten. De bewoner van het betrokken appartement waar de brand woedde, reageerde niet. Hierop heeft de 41-jarige getuige de deur van het appartement ingetrapt en de 33-jarige bewoner uit de woning gehaald.

Door de brandweer werd de inmiddels uitslaande brand geblust. Dankzij het kordate optreden van de 41-jarige getuige werd voorkomen dat er bewoners gewond raakten tengevolge van de brand. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht. (09-02587)

---- --