Gemeente Schermer


Wie wil er op bezoek bij mantelzorgers in gemeente Schermer?

(05-03-2009)

De gemeenten Beemster, Schermer, Graft-De Rijp en Zeevang zijn bezig met een onderzoek naar de behoeften van mantelzorgers. Mantelzorgers zorgen voor familieleden, vrienden of buren en kunnen daarbij behoefte hebben aan ondersteuning. De meeste hebben behoefte aan een luisterend oor en lotgenotencontact. Vaak zijn zij zwaar belast en vinden het fijn om af en toe alles van zich af te praten. Maar ook kunnen ze op zoek zijn naar oplossingen om de zorg te verlichten.

Vanuit het project "Mantelzorgers ondersteund" zijn wij op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om bij mantelzorgers op bezoek te gaan. U ontvangt vantevoren een training over mantelzorg en mogelijkheden van ondersteuning. Eind maart gaat de eerste training van start. Daarna gaat u op bezoek bij mantelzorgers om te kijken wat zij nodig hebben en een luisterend oor te bieden. Misschien heeft u zelf ervaringen als mantelzorger waarmee u iemand anders graag wilt helpen. Uiteraard worden onkosten vergoed.

Lijkt u dit vrijwilligerswerk leuk om te doen of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met mevrouw Ardie Broekman, projectmedewerkster mantelzorgondersteuning bij Aangenaam WonenPlus, op tel. 072-5020400 of 06-50268724. Email via aangenaam@quicknet.nl.