AFAB wederom op koers voor Best Managed Company

05/03/2009 17:27

Afab Financiële Diensten Holding

Amersfoort 5 maart 2009 - Ondanks de algehele crisis blijft AFAB als financiële dienstverlener relatief goed presteren. AFAB dringt door tot de groep 75 best geleide bedrijven van Nederland in het Best Managed Companies programma. In deze competitie zoekt Deloitte samen met haar partners Nyenrode Business Universiteit, de KvK, VNO-NCW en Management Team naar de 50 best geleide ondernemingen van Nederland binnen het groot- en middenbedrijf.

De jaarlijkse competitie bestaat uit een aantal fasen. Na inschrijving volgt een stuk coaching en consulting van Deloitte waarbij de bedrijfsvoering uitgebreid doorgelicht wordt. Niet alleen financiële resultaten staan centraal, ook wordt aandachtig bekeken hoe de strategie, HR, risicomanagement, de interne organisatie en marketing & sales van AFAB ingericht zijn. In de volgende fase presenteert de ondernemer zich aan de onafhankelijke regiojury bestaande uit de KvK, VNO-NCW en Deloitte.

Titel binnen handbereik

AFAB was reeds de trotse winnaar van de competitie Best Managed Companies 2008. De titel Best Managed Company 2009 ligt voor AFAB nu wederom binnen handbereik. De ontknoping van de competitie volgt in april; dan maakt Deloitte bekend of AFAB weer tot de 50 uitblinkers hoort en de titel 'Best Managed Company 2009' wederom een jaar mag voeren. Bernard Wientjes (voorzitter VNO-NCW), Frans van Steenis (voorzitter KvK Nederland), Willem Burggraaf (Hoogleraar Ondernemerschap en DGA bedrijven Nyenrode), Ewald Smits (Hoofdredactie Management Team) en Jan Dalhuisen (Deloitte) vormen samen de hoofdjury en staan voor de uitdaging om tot de uiteindelijke selectie te komen.

AFAB Financiële Diensten Holding N.V. bestaat uit een groep van krediet-, hypotheek- en assurantie-intermediairs, alsmede een eigen voorschotbank en divisie service providing ten behoeve van het onafhankelijke professionele intermediair. AFAB Holding is geheel gefocust op het (direct of indirect) bereiken van de 'debetklant', consumenten met een behoefte aan consumptief of hypothecair krediet. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen, want momenteel heeft AFAB Holding omstreeks 1.000 medewerkers en wordt een omzet gegenereerd van ongeveer EUR 130.000.000,-. Inmiddels is AFAB Holding uitgegroeid tot Nederlands grootste kredietbemiddelaar en eveneens Nederlands grootste hypotheek service provider met meer dan 4.000 aangesloten onafhankelijke intermediairs. AFAB is dan ook de absolute nummer 1 in lenen en hypotheken.





http://www.afab.nl