Gemeente Lingewaard

Zaterdag 21 februari konden burgers met eigen ogen zien van waaruit er gewerkt wordt. Zon 175 mensen kwamen naar de Open Dag van de nieuwe gemeentewerkplaats.

Wethouder Frans Crijns had de werkplaats twee dagen eerder al officieel geopend. Hij toonde zich erg tevreden met de locatie aan de Lingewal. "Dit is een centrale positie en daarmee ook een buitengewoon efficiënte positie voor de werkzaamheden." Crijns stond stil bij het takenpakket van de buitendienst. "Het werk dat deze afdeling doet is voor onze burgers vaak duidelijk zichtbaar, en dat die afdeling dat werk goed doet is dan ook al vele malen gebleken." Als voorbeeld nam de wethouder de afgelopen winter met veel sneeuw en gladheid. "Het strooien van zout en het verwijderen van sneeuw is heel vaak nodig geweest en de medewerkers zijn er steeds tijdig tegenaan gegaan." De kwaliteit stond buiten kijf. "De opmerking dat aan de sneeuw op de wegen te zien was waar de grens tussen Lingewaard en Nijmegen lag, spreekt boekdelen", aldus wethouder Crijns, portefeuillehouder van Ruimtelijk Beheer.

De afdeling Ruimtelijk Beheer telt in totaal 60 medewerkers waarvan de helft bij de buitendienst. Voorheen zaten deze mensen verspreid over de gemeentewerven in Bemmel, Gendt en Huissen. Bij glad weer wordt er gestrooid, een gesloopt verkeersbord wordt snel vervangen en zwerfafval blijft niet slingeren. De mannen van Ruimtelijk Beheer zijn met hun gele vrachtwagens geen vreemden in het Lingewaardse straatbeeld.

Opening