GroenLinks

Koenders en Peters openen Afghaanse fototentoonstelling

Donderdag 5 maart 2009, 18:52u

Koenders en Peters openen Afghaanse fototentoonstelling Kamerlid Mariko Peeters van GroenLinks heeft vanmiddag samen met minister Koenders van ontwikkelingssamenwerking de tentoonstelling 'unheard Voices' geopend. De fotoserie geeft een beeld van het leven van Afghaanse vrouwen die dagelijks met moeilijkheden te kampen hebben. De tentoonstelling is tot 24 april 2009 te zien in de Statenpassage van de Tweede Kamer.

Wereldwijd is de positie van miljoenen vrouwen door de beperking van hun vrijheden en rechten, onveiligheid en geweld zeer zwaar. Met de vrouwen in Afghanistan bestaat een bijzondere band door de intensieve militaire en politieke betrokkenheid van Nederland in Afghanistan. Daarom is op initiatief van GroenLinks-kamerlid Mariko Peters de fototentoonstelling Unheard Voices in het kader van Internationale Vrouwendag naar Nederland gehaald.

Unheard Voices is een fototentoonstelling gemaakt van en door twintig Afghaanse vrouwen en hun kinderen. Zij geven een uniek beeld van de zware leefsituatie in Afghanistan. Met de foto's vragen de vrouwen aandacht voor gezondheidszorg, water, onderwijs en levensonderhoud.

'Unheard Voices' is een initiatief van de Agency Coordinating Body for Afghan Relief, en is tot stand gekomen in samenwerking met Oxfam Novib en Cordaid. Op initiatief van GroenLinks-Kamerlid Mariko Peters is de tentoonstelling nu ook in het Tweede Kamergebouw te bezichtigen.