Senternovem

03-03-2009 | Eerste uitvoeringsbesluit ecodesign van kracht

Voorschriften ecologisch ontwerp voor het elektriciteitsverbruik van elektrische en elektronische huishoud- en kantoorapparatuur in de stand-by en uit-stand van kracht

Op 7 januari 2009 zijn de voorschriften inzake ecologisch ontwerp voor het elektriciteitsverbruik van elektrische en elektronische huishoud- en kantoorapparatuur in de stand by-stand en de uit-stand van kracht geworden.

De voorschriften zijn opgenomen in Verordening (EG) Nr. 1275/2008 van de Commissie van 17 december 2008 tot vaststelling van uitvoeringsbepalingen van Richtlijn 2005/32/EG van het Europees Parlement, wat betreft voorschriften inzake ecologisch ontwerp voor het elektriciteitsverbruik van elektrische en elektronische huishoud- en kantoorapparatuur in de stand-by en uit-stand. Vanaf 7 januari 2010 zal de in de Verordening aangewezen apparatuur moeten voldoen aan de eisen die in de Verordening zijn gesteld. De eisen richten zich op het elektriciteitsverbruik van de apparatuur wanneer zij in de stand-by of uit-stand staan.
De Verordening voorziet tevens in aangescherpte eisen die vanaf 7 januari 2013 zullen gaan gelden.