Balkenende bezoekt Kindervredesprijswinnares in Brazilië

05/03/2009 18:07

Stichting KidsRights

Amsterdam, 5 maart 2009 - Mayra Avellar Neves, de winnares van de Kindervredesprijs 2008, ontvangt hoog bezoek uit Nederland. Minister-president Balkenende bracht een officieel bezoek aan Brazilië en ontmoette daar deze kersverse prijswinnares om de favela-problematiek te bespreken.

Mayra Avellar Neves ontving op 4 december 2008 in de Ridderzaal de vierde Internationale Kindervredesprijs uit handen van Desmond Tutu. Zij ontving de prijs vanwege haar moedige en succesvolle inzet tegen het extreme geweld in de favela's (sloppenwijken) van Rio de Janeiro, dat elk jaar aan duizenden kinderen het leven kost. Minister-president Balkenende en minister Eurlings brengen een officieel bezoek aan Brazilië om de economische en politieke banden verder te versterken. Naar aanleiding van het winnen van de prijs heeft minister-president Balkenende een ontmoeting met Mayra aangevraagd.

Kindervredesprijs

De Internationale Kindervredesprijs is een initiatief van KidsRights en wordt jaarlijks uitgereikt aan een kind dat zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor de rechten van het kind, waar ook ter wereld. Het doel van de prijs is tweeledig; Het is voor de winnaars een teken van erkenning en de prijs biedt hun tevens een podium om hun idealen te verkondigen. Zo krijgt de boodschap van deze jonge helden meer impact en bereiken ze een groter publiek.

KidsRights

De Nederlandse Stichting KidsRights komt op voor de positie van kwetsbare kinderen waar ook ter wereld. Hiervoor biedt KidsRights directe, op maat gesneden hulp aan deze kinderen èn vraagt om aandacht voor hun positie en hun rechten. KidsRights helpt door bestaande, goedlopende lokale projecten te financieren. KidsRights biedt een podium aan kinderen die vaak niet zelf de aandacht van de wereld kunnen trekken. Zoals Nobel Vredesprijswinnaar Desmond Tutu het al zo treffend zei: "KidsRights seeks to give a voice to the voiceless."

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.kidsrights.nl