Gemeente Woudrichem

Inwoners van de gemeente Woudrichem kunnen alle verordeningen digitaal raadplegen

De Gemeente Woudrichem is erin geslaagd het volledige traject voor Decentrale Regelgeving te volbrengen. Dit heeft het Landelijk Team Decentrale Regelgeving van het Programma Overheid heeft Antwoord deze week de gemeente laten weten. De inwoners van Woudrichem hebben daardoor nu de mogelijkheid om via internet alle plaatselijke regelgeving te raadplegen.

Eén van de ambities van de overheid is alle relevante informatie voor inwoners via internet toegankelijk te maken. Landelijk wordt daaraan gewerkt voor centrale regelgeving maar er worden ook regels decentraal opgesteld zoals bijvoorbeeld door provincies of gemeentes . Er kan daardoor verschil in regelgeving bestaan tussen plaatsen of regio's. Inwoners en bedrijven, gebruikers van deze regels, hebben er belang bij deze regelgeving goed te kunnen raadplegen. Het team Decentrale Regelgeving kijkt met gemeentes mee of alle verordeningen op internet te vinden zijn. Bovendien moeten alle regels op geconsolideerde wijze beschikbaar zijn, dat wil zeggen dat alle wijzigingen, die in de loop van de tijd hebben plaatsgevonden, zijn ingevoegd in de oorspronkelijke tekst waardoor één doorlopende tekst ontstaat.

Het Landelijk Team Decentrale Regelgeving feliciteerde de gemeente `met dit fraaie resultaat!' Dat het inderdaad een felicitatie waard is blijkt uit het feit dat van de 441 Nederlandse gemeenten tot nog toe slechts een krappe 80 het is gelukt dit traject succesvol af te ronden!

Alle verordeningen zijn te vinden op de site van de Gemeente Woudrichem www.woudrichem.nl en op overheid.nl.