Ryanair


---

05.03.09

Nieuwe Vliegtuigen, Nieuwe Routes

RYANAIR GROEIT VERDER IN ITALIË

Nieuwe route voor Eindhoven Airport
Ryanair, de grootste low-fare luchtvaartmaatschappij van Europa, heeft vandaag (05 Maart 2009) aangekondigd dat ze twee nieuwe vliegtuigen gaat stationeren in Italië: Vanaf juni zal Ryanair haar Toscaanse basis in Pisa (Florence) verder uitbouwen naar 6 gestationeerde vliegtuigen; Alghero op Sardinië gaat een tweede Boeing 737-800 Next Generation krijgen.

Volop nieuwe routes en frequenties zijn het gevolg van deze uitbreiding welke ook effect heeft voor Eindhoven Airport: Vanaf 4juni start Ryanair een nieuwe Eindhoven-Alghero service welke drie keer per week zal worden uitgevoerd (dinsdag, donderdag en zaterdag). Deze nieuwe route naar Alghero brengt het totaal aantal bestemmingen dat Ryanair vanaf Eindhoven Airport aanbiedt op twaalf, waarvan vier Italiaanse bestemmingen.

Terwijl Ryanair steeds meer routes en dus meer keuze aanbiedt voor de Nederlandse passagiers, groeit het aantal Ryanair passagiers niet vanaf Eindhoven Airport. Deze aankondiging past binnen het beleid van Ryanair om niet verder op de Nederlandse bestemmingen te groeien totdat de vliegbelasting is verdwenen.

Fons Latour, Commercieel Manager van Eindhoven Airport:

"We zijn verheugd met deze verdere verbreding van het bestemmingenpakket van Ryanair vanaf Eindhoven Airport. Passagiers kunnen vanaf juni nu ook naar Sardinië vliegen, het grootste eiland in de Middellandse Zee. Sardinië is een verrassing voor iedere bezoeker: het biedt heerlijke stranden, een schitterende natuur en volop geschiedenis en cultuur. Kortom, deze bestemming is wederom een mooie aanwinst voor Eindhoven Airport!".


---

Startpagina | Vragen over reizen | Voorwaarden