Gemeente Dongen

Start bouw Woonzorgcentrum s Gravenmoer

Publicatiedatum: 5-3-2009

Deze maand worden de zes appartementen aan de Kerkebosdreef en het Kruisgebouw aan de Hoofdstraat in s Gravenmoer gesloopt. Daarmee geeft Slagenland Wonen na een lange periode van voorbereiden het startsein voor de bouw van een nieuw woonzorgcentrum, getiteld s Gravenhoven.

In 2011 beschikt s Gravenmoer over een eigentijdse voorziening voor wonen en zorg. Er komen nieuwe ruime huurappartementen, een ontmoetingsruimte, medische ruimten, koopwoningen en er worden appartementen gerenoveerd. Slagenland Wonen geeft met dit project een positieve impuls aan de leefbaarheid in deze kleine kern, aldus wethouder Joop Velthoven. Het aanzicht van s Gravenmoer krijgt bovendien een mooie facelift.

Impressie van de nieuwbouw aan de Hoofdstraat.

Sloop
Het nieuwbouwproject in s Gravenmoer is verdeeld over een aantal locaties rond de Hoofdstraat. In de voorbereiding is met bewoners, omwonenden en zorgpartners veelvuldig overlegd om de plannen zo goed mogelijk in te passen en overlast voor de buurt te beperken. In de uitvoering wordt het project in een aantal fasen uitgevoerd.

Slagenland Wonen start met de sloop van de zes appartementen aan de Kerkebosdreef en van het Kruisgebouw. Inmiddels zijn de bewoners verhuisd en de bloedprikdienst, Thebe en de apotheek zijn tijdelijk gehuisvest in het voormalige Rabobankkantoor. Maatschappelijk werk heeft een ruimte in s Gravenhoven. Met de sloop wordt er ruimte gemaakt voor elf nieuwe appartementen met ontmoetingsruimte aan de Kerkebosdreef en zeven appartementen met medische ruimten aan de Hoofdstraat.

Planning
Als deze nieuwbouw gereed is, wordt het voormalige Rabobankgebouw gesloopt en worden daar vier koopwoningen gerealiseerd. Tot slot worden de veertien bestaande appartementen aan de Kerkebosdreef en de appartementen in s Gravenhoven gerenoveerd. Het is dan inmiddels medio 2011. Om de overlast voor bewoners en omwonenden zo veel als mogelijk te beperken wordt het project gefaseerd uitgevoerd. De direct-omwonenden ontvangen periodiek een nieuwsbrief.

Huren
Huurders van de te renoveren woningen hebben voorrang bij het huren van een nieuw appartement. De overige vrijgekomen appartementen worden medio september 2009 geadverteerd in de Woonkrant van Vieya en op de website van Slagenland Wonen. Meer informatie vindt u op de website www.slagenlandwonen.nl.