Gemeente Dongen

Verzending aanslagbiljet gemeentelijke heffingen 2009

Publicatiedatum: 5-3-2009

Vorige week heeft de gemeente Dongen de aanslagbiljetten gemeentelijke heffingen 2009 verzonden. Belangrijke vraag voor veel ontvangers is: heeft de kredietcrisis invloed op de Woz-waarde voor 2009? Het antwoord is nee. Omdat de gemeente verplicht is als waardepeildatum 1 januari 2008 te gebruiken heeft de kredietcrisis voor 2009 nog geen invloed op de waarde zoals die jaarlijks opnieuw wordt vastgesteld. De prijsontwikkelingen die zich in de loop van 2008 voorgedaan hebben en begin 2009 optreden komen tot uitdrukking in de Woz-waarde voor 2010.

Goed bewaren!
Eind februari heeft iedereen met een eigen woning of andere onroerende zaak de nieuwe waardebepaling voor het belastingjaar 2009 ontvangen. Via de Woz-beschikking wordt de vastgestelde waarde van de onroerende zaak aan de belanghebbende bekendgemaakt. De vastgestelde waarde is de heffingsgrondslag voor de OZB. Bewaar dit biljet goed, als eigenaar van een woning heeft u het nodig voor de aangifte van uw inkomstenbelasting over het belastingjaar 2009.

Nieuw
Op het biljet is dus de Woz-beschikking en de aanslag onroerende-zaakbelastingen (OZB) afgedrukt. Nieuw dit jaar is dat bij hondenbezitters ook de hondenbelasting op ditzelfde biljet staat. Het biljet wordt verstuurd naar diegenen, die op 1 januari van dit jaar eigenaar en/of gebruiker waren van onroerende zaken, of houder van een hond zijn.

Geen biljet ontvangen?
Eigenaren van woningen en eigenaren en/of gebruikers van niet-woningen, die volgende week geen aanslagbiljet ontvangen, krijgen het biljet eind maart toegestuurd. Dit komt, omdat nog niet alle gegevens in de administratie zijn verwerkt. Het gaat hier vooral om panden, die op 1 januari van dit jaar in aanbouw of in verbouw waren.

Taxatieverslag
Indien u als belanghebbende een Woz-beschikking ontvangt en u wilt weten hoe de waarde is onderbouwd, dan kunt u een taxatieverslag opvragen. De snelste manier om het taxatieverslag te verkrijgen is via internet. Deze mogelijkheid is er alleen voor burgers en niet voor bedrijven. Op de gemeentelijke website kiest u in het menu eerst voor Digitaal loket en daarna voor Woz-portaal. U kunt inloggen met uw burgerservicenummer (voormalig sofinummer) in combinatie met uw geboortedatum, postcode en huisnummer.

Iedere belanghebbende heeft bovendien de mogelijkheid om een taxatieverslag aan te vragen per email. Stuur een mailtje naar woz@dongen.nl. Vermeld dan uw naam, adres, aanslagnummer en het adres van het pand (of panden) waarover u het taxatieverslag wilt opvragen. Let op: u kunt alleen een taxatieverslag opvragen van een pand, waarvan u belanghebbende bent.

Informatie
Meer informatie vindt u in de bijsluiter die met het biljet gemeentelijke heffingen wordt meegezonden. Heeft u na het lezen van de bijsluiter nog vragen dan kunt u telefonisch informatie opvragen. Op het biljet gemeentelijke heffingen en de bijsluiter staan de telefoonnummers vermeld. Houdt u er rekening mee, dat het in de eerste weken na het verzenden van de aanslagbiljetten druk kan zijn. De gemeente vraagt hiervoor uw begrip.