Vlaamse Overheid

voor nieuwbouw en verbouwing rusthuizen

Minister Heeren geeft principieel akkoord voor nieuwbouw en verbouwing rusthuizen

Veerle Heeren Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin

donderdag 5 maart 2009

Bij de start van de alternatieve financiering voor infrastructuurdossiers op 1 november 2006 besliste de Vlaamse regering dat de functioneel bevoegde minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin prioritair de principiële akkoorden moest betekenen aan die initiatiefnemers wiens dossier al volledig afgewerkt was op 1 november 2006.

Deze beslissing leidde tot een toekenning van 68 principiële akkoorden voor een totaal subsidiebedrag van 386,7 miljoen euro.

Op 18 december 2008 keurde de Vlaamse Regering de nieuwe prioriteitencriteria goed voor de toekenning van principiële akkoorden over infrastructuurdossiers die werden ingediend na 1 november 2006.

In dit kader ondertekende Vlaams minister Veerle Heeren recent het principieel akkoord voor 2 Limburgse rusthuizen: het woonzorgcentrum van het OCMW van Lommel en het woonzorgcentrum Demerhof in Bilzen.

In Lommel betreft het een vervangingsnieuwbouw voor 77 woongelegenheden, 3 woongelegenheden voor kortverblijf, een centrum voor dagverzorging met 15 verblijfseenheden, een lokaal dienstencentrum en 20 serviceflats.

In Bilzen wordt het rusthuis Demerhof verbouwd en uitgebreid tot een woonzorgcentrum met 121 rusthuiswoongelegenheden waarvan 10 voor kortverblijf, evenals een dagverzorgingscentrum met 15 verblijfseenheden.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Paskal Deboosere, Woordvoerster van minister Veerle Heerlen Tel: 02 552 64 89
GSM: 0496 56 75 69
Email: paskal.deboosere@vlaanderen.be