Forum


6 maart 2009
netwerkbijeenkomst

Raad voor Raad - Netwerkbijeenkomst voor raadsleden

Integratie en Opvoeden

Het Servicecentrum Integratie van FORUM, Instituut voor Multiculturele Ontwikkeling, organiseert elk kwartaal een netwerkbijeenkomst voor gemeenteraadsleden. Tijdens deze bijeenkomsten spreken raadsleden met elkaar en met deskundigen over actuele thema's die van belang zijn voor integratie op lokaal niveau.

Het thema van de komende 'Raad' is: Integratie en Opvoeden. Wij zijn te gast bij de burgemeester van Utrecht Aleid Wolfsen, die de aftrap verricht. Dagvoorzitter is Sadik Harchaoui, voorzitter van de Raad van Bestuur van FORUM.

Nederland kent tal van voorzieningen, regelingen en instanties die bijdragen aan een kansrijke en volwaardige opvoeding. Allochtone jongeren worden echter veel minder bereikt dan hun autochtone leeftijdsgenoten, daar waar de hulpverlening nog preventief te werk kan gaan. Zij zijn echter oververtegenwoordigd in de justitiële sector en de zwaardere hulpverlening.

Opvoeding is de basis voor het functioneren van een individu in de samenleving en is daarom een belangrijk aandachtspunt voor beleidsmakers. In hoeverre mag en kan de overheid zich bemoeien met de opvoeding? Waarom worden de allochtone gezinnen nog steeds minder bereikt door de hulpverlening? Hoe kan de gemeente een bijdrage leveren aan een kansrijke opvoeding voor alle jongeren? Deze, en andere vragen komen aan bod tijdens de Raad voor Raad in Utrecht.

Tijdens de aankomende `Raad' wordt tevens de winnaar van de Essaywedstrijd voor Raadsleden met het thema: `Integratie in Nederland, nu en in de toekomst' bekend gemaakt.

Datum en plaats
vrijdag 6 maart 2009
12.00 uur - 18.00 uur
Raadszaal Stadhuis Utrecht

Aanmelding
Aanmelden voor deelname >
(gratis voor raadsleden).
Na uw aanmelding ontvangt u het volledige middagprogramma.

Meer informatie

- Mohamed Mahdi
e-mail: m.mahdi@forum.nl tel.: 030-297 43 60
- Radj Ramcharan
e-mail: r.ramcharan@forum.nl tel.: 030-297 43 15