FloraHolland


Meest complete FloraHolland Trade Fair ooit

FLORAHOLLAND, 2 februari 2009 (persbericht) - Van woensdag 4 tot en met vrijdag 6 maart organiseert bloemenveiling FloraHolland de FloraHolland Trade Fair in Naaldwijk. De FloraHolland Trade Fair is een grote internationale handelsbeurs waar aanvoerders verkoopklare en actiegerichte eindproducten presenteren aan exporteurs, groothandelaren en hun (eind)klanten. Naast een groot handelsassortiment planten (groen, bloeiend en tuin) en bloemen die direct te bestellen zijn, biedt de FloraHolland Trade Fair ook een ontmoetingsplek voor bestaande en nieuwe relaties.

De FloraHolland Trade Fair in Naaldwijk trekt jaarlijks ruim vijfduizend vakbezoekers. De opzet en indeling zijn identiek aan die van de Aalsmeer Market 2008. Ten opzichte van voorgaande jaren is de beursoppervlakte flink toegenomen en het aanbod is nog uitgebreider. Nieuw dit jaar is een toename van bloemenstands en een informatiestand van FloraHolland Connect Snijbloemen. Natuurlijk keren ook vertrouwde elementen terug. Niet alleen in de ruim vierhonderd kwekersstands, ook op het Productplein Planten en op het plein van Persoonlijke Verkoop worden honderden verschillende soorten producten gepresenteerd. Vakbezoekers vinden op de FloraHolland Trade Fair een diversiteit aan tuinplanten, groene en bloeiende kamerplanten, met en zonder `toegevoegde waarde'. Eye catchers zijn de vele noviteiten en retailconcepten.

Ruim zestig noviteiten
Noviteiten en nieuwe concepten spelen een steeds belangrijkere rol in de sierteeltsector. FloraHolland ondersteunt bedrijven bij de introductie van producten en concepten en laat tijdens de FloraHolland Trade Fair zien wat er nieuw is. Op het Noviteitenplein worden ruim zestig nieuwe soorten snijbloemen, kamerplanten, tuinplanten en concepten met toegevoegde waarde gepresenteerd. FloraHolland informeert de bezoekers over het proces dat noviteiten doorlopen binnen de veiling: `Van noviteit tot award'. Daarnaast beoordeelt een vakjury de noviteiten en concepten per productgroep. De nominaties worden net na de opening van de beurs bekend gemaakt. De beste noviteiten maken 8 juni aanstaande kans op de FloraHolland Award 2009.

Inspirerende orchideeën
Het aankoopgedrag van consumenten wordt voor een belangrijk deel bepaald door de tijdgeest en de persoonlijke voorkeur. Door middel van inspirerende winkelschappen en productcombinaties laat FloraHolland op het Trends- en Retailplein zien met welke instrumenten een kweker kan inspelen op de laatste trends en ontwikkelingen. Tevens presenteert FloraHolland hier haar retaildienstverlening voor kwekers en kopers. Ook krijgen bezoekers de gelegenheid om in gesprek te gaan met retailspecialisten. Het Trends- en Retailplein staat dit jaar geheel in het teken van de orchidee. Rondom het plein toont een aantal orchideeënkwekers het eigen assortiment.

Openingstijden
De FloraHolland Trade Fair wordt gehouden op de beursvloer van FloraHolland Naaldwijk (ingang 319). Op woensdag 4 en donderdag 5 maart is de beurs geopend van 8.30 uur tot 17.00 uur; op vrijdag 6 maart van 8.30 uur tot 14.00 uur. Toegang tot de FloraHolland Trade Fair is gratis voor de vakbezoeker.