Prinses Laurentien opent interactieve expositie 'LeeS'

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden opent vrijdagmorgen 6 maart de expositie 'LeeS' van het Scryption, museum voor schriftelijke communicatie in Tilburg. 'LeeS' is een expositie over leren lezen.

De interactieve expositie, die op vernieuwende en interactieve wijze is opgezet, gaat in op de vragen: hoe leer je lezen, waarom is het belangrijk dat iedereen leert lezen, wat zijn de voorwaarden waaronder je goed leert lezen en hoe voorkom je dat kinderen uitvallen? 'LeeS' toont de invloed van niet kunnen lezen op het persoonlijke en maatschappelijke leven van volwassenen. De expositie biedt tevens een podium voor ontwikkelingen in het leesonderwijs.

Prinses Laurentien zet zich onder andere als voorzitter van de Stichting Lezen en Schrijven in voor de bevordering voor alfabetisering. Daarnaast richt zij zich op initiatieven rond leesbevordering onder kinderen en jongeren. De expositie 'LeeS' is te bezichtigen vanaf 8 maart 2009 tot en met 24 januari 2010 in het Scryption in Tilburg.

Noot aan redacties (