Ingezonden persbericht




Amersfoort: 12 februari 2009

SIEMERINK MAAKT SAMENSTELLING REAAL NEDERLANDS DAVIS CUP TEAM BEKEND

Van 6 tot en met 8 maart speelt het REAAL Nederlands Davis Cup Team uit tegen Argentinië. Het Nederlandse team is vorig jaar september na winst tegen Zuid-Korea teruggekeerd in de Wereldgroep. Begin maart speelt het team tegen de finalist van vorig jaar.

Davis Cup-captain Jan Siemerink heeft zojuist de samenstelling van het REAAL Nederlands Davis Cup Team voor het duel tegen Argentinië bekendgemaakt. Het team bestaat uit: Jesse Huta Galung, Thiemo de Bakker, Matwé Middelkoop en Rogier Wassen.

Siemerink: "Natuurlijk treffen we één van de sterkste landen ter wereld, maar we zullen onze uiterste best doen eruit te halen wat erin zit. Het is goed dat we weer op het hoogste niveau acteren."

Cornelie van Bergenhenegouwen, Directeur Marketing en Communicatie van hoofdsponsor REAAL Verzekeringen, voegt daaraan toe: "Wij wensen het REAAL Nederlands Davis Cup Team veel succes in Argentinië en gaan ervan uit dat het ondanks de sterke tegenstander weer spannende wedstrijden zullen worden."

Sport1 gaat op initiatief van REAAL Verzekeringen en de KNLTB de wedstrijden live en exclusief uitzenden. Niet alleen de abonnees van Sport1, maar álle ruim 3 miljoen huishoudens die digitale televisie ontvangen, kunnen de verrichtingen van het Davis Cup-team in Argentinië gratis op de voet volgen tijdens de drie speeldagen op Sport1 Extra. Het live-commentaar bij deze wedstrijden wordt verzorgd door Kristie Boogert, Mariëtte Pakker en Theo Bakker.

Deze unieke samenwerking luidt bij Sport1 een uitgebreide tennisprogrammering in.

"Deze wedstrijden zijn voor Sport1 een prachtige aanvulling op het reeds uitgebreide tennisaanbod dat de komende maanden bij ons te zien is. Met de Davis Cup naast de geplande ATP World Tour, Roland Garros en Wimbledon wordt het smullen voor de tennisliefhebbers", aldus Kees Jansma, directeur van Sport1.

----------


Ingezonden persbericht