Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Zuid moet weer bruisen!

Rotterdam Zuid staat traditioneel bekend om haar haven en noeste havenarbeiders. Naast het harde werken hadden de arbeiders vrijwel allemaal dezelfde vrijetijdsbesteding; Feyenoord en muziek. Wie twintig jaar geleden door de straten van Rotterdam Zuid slenterde, hoorde vanuit menig kroeg de klanken van lokale muzikanten. Rotterdam Zuid bruiste!

Tijden veranderen, evenals de bevolkingssamenstelling. Nog steeds komen mensen van ver om zich te vestigen in Rotterdam. Naast de popmuziek, domineert tegenwoordig wereldmuziek en urban lifestyle sounds. Muziek is een wereldtaal en men zou elkaar op zuid zoveel beter kennen, als de nostalgische tijden van toen herleven.

Het Rotterdams Cultuuratelier heeft de afgelopen jaren een ambitieus plan opgesteld om de muzikale hoogtijdagen een nieuw leven in te blazen. Zoveel mogelijk initiatieven, bands, muzikanten, kleinschalige festivals en organisaties in binnen- en buitenruimten bij elkaar aangesloten onder een dak en een naam: Muziek op Zuid beleeft haar kick-off op 6, 7 en 8 maart op verschillende locaties in Rotterdam Zuid.

Programma:

Vrijdag 6
maart

17.00 - 20.00 Theater Zuidplein
(Charlois)


- Kees Corbijn (Oud Rotterdamse straatmuziek met een vleugje cabaret)
- Simone Roerade (Singer/ songwriter, bekend van haar samenwerking met Candy Dulfer, Golden Earring, Rob de Nijs en Ruth Jacott.)


- Première van de film Muziek op Zuid (Film over legendarische muzikanten en de muzikale hoogtijdagen van Rotterdam Zuid, en de toekomst van muziek op Zuid.)

Zaterdag 7 maart
13.00 - 15.00 Winkelcentrum Keizerswaard (IJsselmonde)
- De Gehoorgangsters met Jos Valster (Flexibel akoestisch trio met een zeer breed repertoire: ballads, romantische melodieën, oude swing, Jazz, Bossa Nova, Rhythm 'n Blues, Jive, Blues, Calypso, Kaseko.)