Gemeente Roermond

Atelier Cuypers II - Het Geheugen

Expositie Het Geheugen van Lyceum Schöndeln en Mavo Roermond

Op vrijdag 6 maart a.s. om 17.00 uur opent wethouder Wim Kemp de expositie Het Geheugen in het Stedelijk Museum Roermond. Deze expositie organiseert het museum in het kader van het project Atelier Cuypers. Rob Menting, locatiedirecteur Lyceum Schöndeln, en Dorothé Brummans, directeur Mavo Roermond, houden openingstoespraken. Leerlingen verzorgen optredens bij deze opening. De expositie is te bezichtigen tot en met 29 maart 2009.

Brede aanpak

De leerlingen lieten zich bij het vervaardigen van hun kunstwerken inspireren door het Stedelijk Museum Roermond, waarbij ze kozen voor het thema geheugen. Verschillende kunstdisciplines zijn vertegenwoordigd in de expositie. De werken zijn gemaakt door leerlingen uit uiteenlopende leerjaren en bij diverse vakken. Bij Mavo Roermond werkten de derdejaars voor dit project samen met studenten van de Academie van Beeldende Kunsten Maastricht.

Atelier Cuypers voor de 4e keer

Atelier Cuypers, een initiatief van het Stedelijk Museum Roermond, blijkt een succesformule. Voor de vierde keer organiseert het museum dit schooljaar in samenwerking met de scholen voor voortgezet onderwijs in de regio het project. Het is een uniek concept, dat zowel bij de docenten en leerlingen als bij het museum veel bijval vindt.

Het museum levert de collectie en een expositiezaal en de leerlingen leveren hun creativiteit tijdens de lessen op school. Voor het museum is het een gelegenheid om de collectie op een gerichte manier onder de aandacht te brengen. Voor de leerlingen vormt de expositie een echte kroon op hun werk.

Op de website www.ateliercuypers.nl kunt u alles rond Atelier Cuypers volgen. De website is dit jaar uitgebreid met websites, die leerlingen hebben gemaakt voor Atelier Cuypers.

Het Geheugen door leerlingen van Lyceum Schöndeln en Mavo Roermond 6 t/m 29 maart 2009
Stedelijk Museum Roermond Andersonweg 4, T 0475-3334906, E museum@roermond.nl W www.ateliercuypers.nl
Geopend: dinsdag t/m vrijdag 11 17 uur; zaterdag en zondag 14 17 uur

Publicatiedatum: 25-02-2009 Bijgewerkt: 25-02-2009