Gemeente Valkenswaard

baarmoederhalskanker op 6 maart in Valkenswaard

Vaccinatie baarmoederhalskanker op 6 maart in Valkenswaard

Logo GGDbzo

Deze week start de vaccinatiecampagne tegen baarmoederhalskanker in de regio. Ruim 18.000 meisjes van 12 tot 16 jaar krijgen een oproep in de brievenbus. Vanaf maart gaat de GGD Brabant-Zuidoost op zes locaties in de regio inenten. De vaccinatie bestaat uit drie prikken; twee in het voorjaar en de laatste prik volgt na de zomervakantie. De meisjes in Valkenswaard krijgen op 6 maart de eerste prik.

Inhaalcampagne
Vanaf september 2009 gaat de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker (HPV-vaccinatie) regulier onderdeel uitmaken van het Rijksvaccinatieprogramma. De meisjes die zijn geboren tussen 1 januari en 1 september 1997 kunnen in 2009 de eerste prikken halen. Later geboren meisjes krijgen de vaccinatie in de jaren daarna. De vaccinatie bestaat uit 3 prikken.

Voor alle meisjes die geboren zijn in de jaren 1993 tot en met 1996 organiseert de GGD een inhaalcampagne. Hiervoor gaat de GGD inenten op zes verschillende locaties in de regio. Op 6 maart krijgen de meisjes in Valkenswaard de eerste prik. De vaccinatie vindt plaats in sport- en ontmoetingscentrum De Belleman aan het Bruninckxdal. De tweede prik wordt gegeven op 17 april aanstaande en in de zomer ontvangen de meisjes een oproep voor de derde prik. Op de uitnodiging staat aangegeven waar, wanneer en hoe laat de vaccinatie plaatsvindt.

Informatie
Voor het verzetten van de afspraak of voor vagen, kunnen meisjes en ouders terecht op de speciale vaccinatie-informatielijn van de GGD: 088 0031 400. Deze informatielijn is elke werkdag bereikbaar van 9.00 tot 12.00 uur. Meer informatie over de campagne en de verschillende priklocaties is ook te vinden op de GGD-website www.ggdbzo.nl.