Hewlett-Packard


HP presenteert nieuw portfolio digitale printoplossingen op FESPA Digital 2009

AMSTERDAM, Nederland, 06 Maart 2009 - HP zal een nieuwe uitgebreide portfolio digitale printoplossingen presenteren op zijn stand (stand C70) op FESPA Digital, 12-14 mei in Amsterdam.

Zo zal de HP Scitex FB7500 printer voor het eerst te zien zijn in de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika). HP heeft het breedste portfolio in de grafische industrie. Dit omvat naast printtechnologieën ook een brede waaier aan imaging-technologieën, workflowoplossingen en partnersoftware, waardoor HP geavanceerde end-to-end systemen kan leveren aan printserviceproviders.

Blikvangers op de stand zullen onder andere zijn:
* De HP Scitex FB7500 printer biedt standaard 3/4 automatisch laden en combineert toonaangevende productiviteit met hoge druksnelheden. Een absolute marktleider in de transitie van analoog naar digitaal drukken.

* De HP Designjet L65500 printer is de eerste van een nieuwe categorie grootformaat printers voor signage die gebruikmaken van HP Latex inkten om met hoge druksnelheden(1) duurzame signs van hoge kwaliteit te produceren. De HP Latex inkten verminderen de milieu-impact van drukken en bieden een grote veelzijdigheid voor toepassingen binnen en buiten.

* 14 nieuwe grootformaat substraten - inclusief vijf recycleerbare milieuvriendelijke substraten(2) voor een optimaal resultaat te gebruiken met HP Latex Printing Technologies.
* De HP Scitex XP2300 printer is de eerste 3,2 m brede UV rol-op-rol pers die in het bijzonder is ontworpen voor de outdoor signage-markt.

* De HP Scitex TJ8550 printer levert tegen lagere kosten hogere druksnelheden dan zijn voorganger.

* De HP Scitex XP5300 printer werd ontworpen voor industriële drukomgevingen waar grote volumes worden geproduceerd en hoge snelheden(3) van groot belang zijn. De printer biedt een krachtige combinatie van toonaangevende druksnelheden en hoogwaardige UV-inkten.

* De HP Scitex FB6700 printer is een digitale vlakbedprinter die rigide media kan bedrukken waardoor het een ideale printer is voor de productie van PCP en POS displays, sample en lage oplage verpakkingen en beursstanden.

* De HP Scitex FB950 printer drukt op vrijwel alle harde^(4) of flexibele media^(5) en biedt een consistent hoge afdrukkwaliteit voor POP-/POS-materiaal en signwerk voor beurzen en evenementen.
* De HP Designjet Z3200 fotoprinter is een 1118 mm brede 12-kleuren printer voor foto's van galeriekwaliteit, die is uitgerust met een ingebouwde X-Rite spectrofotometer voor uitstekende kleurreproductie. De printer is ideaal voor fotografen, GIS-professionals, commerciële toepassingen en proofing-toepassingen.

* De HP Designjet Z6100 printerserie leveren levendige, kleurintensieve afdrukken bij de hoogste printsnelheden. De serie is ideaal voor het drukken van banners voor zowel binnen als buiten (voor kortere duur) en het printen van grote formaten, zoals foto's en kunstreproducties, tekeningen, wegenkaarten en ontwerpen. Op de beurs zullen zowel het 1067 mm brede model als het 1524 mm brede model te zien zijn.

"HP heeft het breedste portfolio van grootformaat digitale printtechnologieën en end-to-end oplossingen en combineert dit met een voortdurend streven om onze klanten te helpen succesvol te opereren in hun markt", zegt Santiago Morera, vice president en general manager, Large-format Printing, Imaging and Printing Group, HP. "De huidige economische omstandigheden kunnen beangstigend zijn, maar openen tegelijkertijd nieuwe opportuniteiten. Merkeigenaars wedijveren met elkaar om de aandacht van de consumenten naar zich toe te trekken en moeten snel op de bal kunnen spelen met krachtige boodschappen. Met HP's digitale oplossingen kunnen printserviceproviders perfect het hoofd bieden aan de huidige uitdagingen en zo nieuwe omzet genereren en nieuwe markten veroveren."

Over HP

Als 's werelds grootste technologiebedrijf met een portfolio die onder meer printing, personal computing, software, services en IT-infrastructuren omvat, maakt HP technologiegebruik eenvoudiger voor al zijn klanten - van individuele consumenten tot ondernemingen. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is beschikbaar op http://www.hp.com/.

(1) Recycleermogelijkheden zijn voorlopig enkel beschikbaar in beperkte gebieden. Klanten kunnen best hun locale recycleerdiensten contacteren hiervoor.
(2) In de prijs-/prestatiecategorie waarvoor de printers met HP Latex Printing Technologies bestemd zijn.
(3) Vergeleken met superbreedformaat rol-op-rol printers tussen ongeveer 80.000 euro en 400.000 euro. Op basis van de hoogste snelheden.
(4) Reflecterende substraten worden niet ondersteund. (5) Flexibele media worden bedrukt met een optioneel Roll-fed Media Supply and Takeup systeem.

Redactioneel contact:

Jonathan Graham, HP
+49 (162) 263 3046

Carlyn Samuel
Bespoke for HP
+44 (0)1737 215 200
carlyn@bespoke.co.uk

Hewlett-Packard Company
HP Sant Cugat
Avda.Graells 501
08190 Sant Cugat del Vallés
Barcelona