Ingezonden persbericht


Soestvrijstaal en Artishock geven podium aan lokaal talent

Na een succesvolle eerste editie op 23 januari staat het nieuwe talentenpodium Soestvrijstaal op vrijdagavond 6 maart in Artishock! Dit keer zijn er optredens van onder andere Nedertoon, JuR, O/M/A, Micro Maniac, DJ AM en Sjoerd Poldermans. Soestvrijstaal geeft beginnend en bekend talent uit Soest en omgeving een podium en organiseert naast de podiumavonden eind mei een festival waarbij beginnend talent uit de regio wordt afgewisseld met grotere, landelijk bekende acts.

De komende maanden vinden nog drie podiumavonden plaats, op 6 maart en 1 mei in Artishock en op 17 april in Kunstencentrum Idea. In aanloop naar de podiumavonden krijgen jonge talenten uit Soest masterclasses en coaching aangeboden van professionele kunstenaars. Zo worden de artistieke skills van talentvolle jongeren uit Soest verbeterd.

Vrijdag 6 maart is Artishock 'the place to be' voor jongeren die een avond willen dansen en genieten van talentvolle bands, breakdance acts en gevarieerde hiphop. De 18-jarige Mark van Mameren alias DJ AM zorgt voor dansbare eclectische house. JuR (Jurriaan Sielcken), laat zich inspireren door alles om zich heen met een mix van synthetische en akoestische pop als gevolg. Het singersongwriterduo O/M/A maakt sferische, melancholische muziek, waar een diepere gedachtenwereld achter lijkt schuil te gaan. Ook de opzwepende experimentele band Micro Maniac speelt op 6 maart in Artishock. Sjoerd Poldermans zal samen met een paar vrienden zijn beste breakdance moves uit de kast halen! Deze jonge b-boy heeft een behoorlijke dosis talent en maakt deel uit van breakdance crew Born 2 B B-boys. Tenslotte staat de Amersfoortse hiphopformatie Nedertoon op het podium bij Soestvrijstaal. De drie MC's Nick, Kop en Rob de Mic nemen een liveband mee en brengen gevarieerde hiphop. In 2007 brachten zij het album 'Dikmakers' uit, momenteel zijn ze bezig met opnames voor hun nieuwe plaat 'Odyssee'.

De eerstvolgende editie van talentenpodium Soestvrijstaal vindt plaats is Artishock aan de Steenhoffstraat 46a in Soest, begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 00.30 uur. De toegang is gratis.

Soestvrijstaal, het podium voor de talenten van vandaag en de grote artiesten van morgen. Wees erbij, mis het niet!! Wil je zelf op het podium staan? Helpen organiseren? Of op een andere manier helpen? Ga naar www.soestvrijstaal.nl en vind alle informatie over de podiumavonden en het festival op de website.


- - - - - - -


Ingezonden persbericht