Gemeente Almere

Mickey Mouse overhandigt uitnodiging aan tien Almeerse gezinnen

03-03-2009

Mickey's magische jaar Mickey Mouse komt op vrijdag 6 maart speciaal vanuit Disneyland Resort Paris naar Almere. Dan overhandigt hij aan burgemeester Jorritsma en de tien geselecteerde gezinnen de uitnodiging om in het weekend van 27 tot en met 29 maart 2009 naar Disneyland Resort Paris te komen.

Om de start van Mickey's Magische Jaar éxtra feestelijk te maken is Mickey op zoek gegaan naar kleurrijke en eigenzinnige mensen uit de verschillende Europese landen die samen met hem het officiële startschot willen geven voor deze festiviteiten.

In Nederland is Mickey's keuze uiteindelijk gevallen op de inwoners van de stad Almere, aangezien zij naar zijn idee perfect binnen deze omschrijving passen! Het college van burgemeester en wethouders van Almere heeft ervoor gekozen deze gezinnen niet zelf te selecteren, maar tien basisscholen de kans te geven een gezin af te vaardigen.

Notaris John Heldoorn heeft door middel van een loting de basisscholen geselecteerd: De Dubbeldekker, Bommelstein, De Manse, Het Drieluik, Panta Rhei, De Bombardon, De Duizendpoot, De Olijfboom, Syncope en De Omnibus Noorderplassen. Dit heeft geresulteerd in een zeer veelzijdig reisgezelschap!