Gemeente Twenterand


Voorbereidingsbesluit LOG niet van toepassing

Plan voor paardenhouderij aan de Fortwijk Vroomshoop

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand heeft ingestemd met een wijziging van het bestemmingsplan voor de vestiging van een paardenhouderij aan de Fortwijk in Vroomshoop. Het gaat om een nieuwvestiging binnen de grenzen van het verwevingsgebied. "Ik wil graag even duidelijk stellen dat het voorbereidingsbesluit voor de LOG gebieden op deze ontwikkeling dan ook niet van toepassing is," aldus wethouder Oordt.

Een wijziging van het bestemmingsplan is noodzakelijk, omdat op de locatie nu nog geen bouwperceel is en de grond in gebruik is als weiland en akkerland.

Voorbereidingsbesluit LOG
Het grootste gedeelte van Fortwijk is door de provincie aangewezen als Landbouw Ontwikkelingsgebied (LOG). De gemeente Twenterand staat echter op het standpunt heel Fortwijk als verwevingsgebied aan te duiden. Dat houdt in dat er dan geen nieuwe intensieve veehouderijlocaties mogelijk zijn. De locatie voor eventuele vestiging van de paardenhouderij, valt buiten de grenzen van het LOG. Het voorbereidingsbesluit is daarop dan ook niet van toepassing.

Paardenhouderij
De paardenhouderij moet gaan bestaan uit een hoofdgebouw, een wagenberging, een stapmolen, vaste mestopslagen, een buitenbak en een bedrijfswoning. De paardenhouderij moet ruimte gaan bieden aan ongeveer 13 fokmerries, 36 opfokpaarden, 7 trainingspaarden en 2 trainingspaarden.

Procedure
Vanaf 6 maart ligt het plan vier weken voor inspraak ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis in Vriezenveen. Tevens kan het ontwerpwijzigingsplan met de daarbij behorende stukken ook digitaal via deze link worden ingezien. Gedurende die termijn kan iedereen zijn zienswijze naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders. Mondelinge zienswijzen kunnen binnen de genoemde periode ingediend worden, nadat u daarvoor een afspraak heeft gemaakt met één van de medewerkers van de publieksbalie. De ingebrachte zienswijzen worden betrokken bij de besluitvorming. Iedereen die reageert wordt geïnformeerd over dit besluit.