Gemeente Haren

Ontwikkeling Raadhuisplein / Haderaplein

Parkeeronderzoek in het centrum

05/03/2009

Ten behoeve van de visievorming voor Raadhuisplein hebben wij de Grontmij de opdracht gegeven een onderzoek te doen naar het huidig gebruik van de parkeerplaatsen in het centrum. Uit het onderzoek moet blijken hoe de parkeerplaatsen worden gebruikt, hoe lang er wordt geparkeerd en waar de parkeerders vandaan komen. Voor het onderzoeken zullen een aantal medewerkers van Grontmij de eerste vier cijfers of letters van nummerborden gaan noteren. Door dat elk uur te herhalen kan de Grontmij vervolgens berekenen hoe lang men gemiddeld parkeert. Aan de hand van alleen de eerste vier cijfers of letters kan de identiteit van de eigenaar overigens niet worden achterhaald. Wij hebben de Grontmij ook gevraagd een enquête te houden onder de parkeerders. De medewerkers van de Grontmij zullen automobilisten op de parkeerplaatsen in het centrum dus mogelijk vragen aan het onderzoek mee te werken door een aantal vragen te beantwoorden.

Het onderzoek vindt plaats op vrijdag 6 maart, zaterdag 7 maart, dinsdag 10 maart en vrijdag 13 maart a.s. De medewerkers van de Grontmij kunt u herkennen aan een oranje hesje, zij kunnen zich legitimeren.

De gegevens van het onderzoek worden gebruikt om voor de komende jaren een goede inschatting te kunnen maken van het aantal parkeerplaatsen voor het centrum. We hopen daarom dat u als parkeerder mee wilt werken aan het onderzoek.