Gemeente Spijkenisse


Grote hondenwandeling door Akkers-Zuid en Vriesland

05 maart 2009

In Akkers-Zuid en Vriesland loopt tot 01 mei 2009 de campagne hondenpoep. In het kader van deze campagne organiseert de gemeente op zaterdag 06 maart 2009 een grote hondenwandeling door de wijk in samenwerking met de Kynologen Vereniging Voorne Putten (KVVP).

Iedereen mag meedoen met de hondenwandeling. De enige voorwaarde voor deelname aan de wandeling is dat hondeneigenaren een opruimmiddel voor hondenpoep bij zich hebben. De wandeling begint om 13.30 uur vanaf het uitrenveld voor honden bij Park Braband. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en zal ook weer eindigen op het hondenuitrenveld bij Park Braband. Halverwege verzorgt de KVVP op het uitrenveld aan de Schaduwgras een demonstratie van verschillende disciplines die binnen de vereniging worden beoefend. In de middaguren staat in de Klokbekerkreek een tent. De tent wordt bemand door medewerkers van Rayon West. In de tent is informatie over het honden(poep)beleid te verkrijgen. De route van de hondenwandeling leidt de deelnemers langs de tent in de Klokbekerkreek.

De wandeling wordt georganiseerd om extra aandacht te vragen voor de campagne hondenpoep in de wijk. In het kader van deze campagne wordt in Akkers-Zuid en Vriesland extra gecontroleerd op naleving van het hondenbeleid. Het honden(poep)beleid in Spijkenisse is heel eenvoudig: de hond moet overal in de stad aan de lijn en de eigenaar moet overal de poep opruimen. Overal, op 2 uitzonderingen na. Op uitrenvelden mag de hond los, op uitlaatstroken mag de hondenpoep blijven liggen. De uitlaatstroken en uitrenvelden staan in de stratengids aangegeven en worden ter plekke aangeduid met bordjes. Staat er geen bordje dan geldt er een dus opruimplicht en een aanlijnplicht.

Gedurende de campagne worden de uitlaatstroken extra vaak schoongemaakt om het gebruik ervan te bevorderen. Verschillende bewoners gaven bij het rayon door dat een aantal uitlaatstroken desondanks nog snel vies werd. Daarom is besloten deze uitlaatstroken nog vaker te laten schoonmaken, namelijk een keer in de drie dagen.