Steun voor A.V.V.-S.D.Z. dankzij Kees Boot in Battle of the Stars

06/03/2009 13:25

De Lotto

In de zevende aflevering van het televisieprogramma "Battle of the Stars" van RTL 4 gingen acteurs Kees Boot en Frank Lammers gisteren de strijd met elkaar aan op de turnmat. Kees versloeg Frank en dat leverde voor voetbalclub A.V.V.-S.D.Z. uit Amsterdam een bijdrage op voor materialen voor de jeugd. Dit wordt aangeboden door Lotto, die zich aan het programma heeft verbonden.

Frank en Kees stonden gisteren centraal in de zevende aflevering van "Battle of the Stars". Zij turnden tegen elkaar. Hiervoor trainden zij een week keihard met hun coaches en turnkampioenen Yuri van Gelder en Jeffrey Wammes.

Het werkte natuurlijk extra motiverend dat met een overwinning een goed doel wordt ondersteund. Frank streed voor zijn eigen voetbalvereniging Mifano uit Mierlo, opgericht in 1929. Mifano is een snel groeiende sportvereniging met inmiddels bijna 750 leden verdeeld over jeugd-, senioren- en damesteams. Dankzij de overwinning van Kees gaat echter de wens van A.V.V.-S.D.Z. in vervulling. Deze vereniging is een van de grootste verenigingen in Amsterdam en opgericht in 1920. Zij sparen voor materialen voor de jeugd.

"Nu kunnen we onze jeugd optimale faciliteiten bieden. Kees en Lotto bedankt! Ik vind het een fantastisch nieuw programma. Het is goed om aandacht te besteden aan de sport in Nederland en het belang van sportverenigingen te laten zien. Dat gebeurt nog veel te weinig op TV", aldus de voorzitster van A.V.V.-S.D.Z.

Ook Kees is blij voor de club: "Ik vind sport belangrijk en het speelt daarom ook een grote rol in mijn leven. Mijn zoontje voetbalt bij A.V.V.-S.D.Z. en ik ben de coach van het elftal. De club heeft een hele grote jeugdopleiding en ik ben erg trots dat ik ze door middel van mijn overwinning kan helpen met extra materialen voor de jeugd."

Het programma "Battle of the Stars" is wekelijks te volgen bij RTL 4 op donderdag tussen 22.30-23.00 uur. In de achtste aflevering staan presentatrices Fabienne de Vries en Vivian Slingerland centraal. Zij gaan roeien en zullen gecoacht worden door respectievelijk Femke Dekker en Marlies Smulders. De presentatie is in handen van Quinty Trustfull.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.