Efficiënte afstelling cv-ketels al lange tijd prioriteit van Vaillant

06/03/2009 13:25

Vaillant

Duurzaamheid agendapunt in huishoudens; Reactie van Vaillant op verkeerd afgestelde CV-ketels

AMSTERDAM, 20090306 --

CV-fabrikant Vaillant heeft kennisgenomen van de uitspraken van installatiebranche UNETO-VNI, die beweert dat installaties in woningen en kantoren verkeerd zijn afgesteld. Voor Vaillant is dit niet nieuw. "Wij informeren consumenten al lange tijd hoe energie bespaard kan worden. Het goed inregelen van de CV installatie is slechts één van de belangrijke dingen die men kan doen," zegt Michiel Boehmer, Regio Directeur Noord Europa binnen de Vaillant Group.

Boehmer: "De markt voor duurzame energie, verwarming en koeling is volop in beweging en volcontinu on top of mind binnen de installatiebranche. In samenwerking met partners en onderzoeksinstituten zoeken we voortdurend naar duurzame oplossingen. Dit om kosten voor de consument te besparen en vooral ook om een bijdrage te leveren aan een leefbaar milieu. Als producent van cv-ketels zien we dit niet alleen als een moderne gedachte binnen duurzaam ondernemen, het is onze business. En een enorme uitdaging tegelijkertijd."

Duurzaamheid als agendapunt in huishoudens

"Van een product met een lage attentiewaarde gaan we nu naar een product dat hoog op de agenda van huishoudens staat. Zo zien we een enorme toename in de vervangingsmarkt. Het vervangen van een oude cv-ketel door een innovatieve en energiezuinige zonneboiler is zo'n voorbeeld. Hieraan merken we heel duidelijk dat consumenten zich steeds bewuster worden van duurzaamheid en zuinig omgaan met energie. Het zo zuinig mogelijk afstellen van cv-ketels staat mede daarom al lange tijd hoog op onze prioriteitenlijst," aldus Michiel Boehmer.





http://www.vaillant.nl/

http://www.vaillant.nl/