Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Verdachte mishandeling station Duiven opgepakt

Publicatiedatum: 6-3-2009 13:17:45

DUIVEN - De politie in Duiven heeft donderdag 5 maart een verdachte opgepakt die ervan verdacht wordt eind januari van dit jaar op het station in Duiven een 23-jarige treinpassagier uit Groningen te hebben mishandeld. Ook zou hij kort daarvoor een 14-jarige jongen in de trein hebben bedreigd omdat die een in zijn ogen `verkeerde' voetbalsjaal droeg. Het gaat om een 22-jarige man uit Duiven.

Die zondagavond, 25 januari, even na negen uur zat een veertienjarige jongen uit Winterswijk in de trein tussen Arnhem en Zevenaar met een NEC-sjaal om zijn nek. De Duivenaar, die ook in de trein zat. Zou zich daaraan gestoord hebben en de jonge Winterswijker hebben geïntimideerd. Toen de jongen om hulp vroeg nam de 23-jarige Groninger het voor hem op. Die moest dat later bekopen met enkele klappen, waarbij het slachtoffer verwondingen in het gezicht opliep.

Media
Door enkele media was voor dit voorval aandacht geweest waarbij een beroep werd gedaan op getuigen. Mede daardoor kwam de politie de 22-jarige Duivenaar op het spoor. De man legde een bekennende verklaring af en is na verhoor weer op vrije voeten in afwachting van een nadere beslissing van justitie.
(09-011219)


Drietal aangehouden na botsing

Publicatiedatum: 6-3-2009 13:28:15

OOSTERBEEK- De politie heeft donderdag 5 maart drie mannen een 35-jarige een 23-jarige en een 21-jarige Arnhemmer aangehouden op de Utrechtseweg wegens mishandeling, bedreiging en het belemmeren van de werkzaamheden van een agent.

De politie kreeg rond 18.00 uur een melding van een aanrijding tussen een auto en een busje waarbij gewonden zouden zijn. Toen de agenten bij de aanrijding kwamen bleek er alleen materiele schade te zijn ontstaan. Een agent sprak de 34-jarige bestuurder van het busje aan waarna een woordenwisseling ontstond. De man zou hierop een slaande beweging naar de agent hebben gemaakt die de agent net kon ontwijken. De man werd hierop aangehouden. De 23 en 21-jarige mannen zouden de aanhouding van de bestuurder hebben willen voorkomen waardoor er een schermutseling ontstond. Om de Arnhemmers onder controle te krijgen heeft een van de agenten pepperspray gebruikt. Alle drie de mannen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De 35-jarige Arnhemmer is in verzekering gesteld voor nader onderzoek. (09-030181)