Gemeente Valkenswaard

sportactiviteit: voetbaltraining

Naschoolse sportactiviteit: voetbaltraining

Dit schooljaar is de gemeente Valkenswaard begonnen met de zogenaamde naschoolse sportactiviteiten. Dit houdt in dat er na schooltijd van basisscholen een laagdrempelige sportactiviteit (bijvoorbeeld voetbal, slagbal, tikspel) georganiseerd wordt. Hieraan kunnen alle basisschoolkinderen gratis deelnemen. Inschrijven is verplicht.

In de maand maart heeft de gemeente (als voorbereiding op het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi van voetbalvereniging De Valk) een aantal trainingen bij de lokale voetbalverenigingen georganiseerd. Op deze manier kunnen de kinderen zich nog beter voorbereiden op dit toernooi. Hoewel het toernooi alleen toegankelijk is voor de groepen 7 en 8 van de Valkenswaardse basisscholen, kunnen ook kinderen van de groepen 5 en 6 deelnemen aan deze trainingen. Deze naschoolse sportactiviteit duurt 6 weken. Aan de eerste voetbaltraining van 4 maart hebben ongeveer 70 basisschoolleerlingen aan meegedaan.

Hieronder vindt u een overzicht van de voetbaltrainingen:

Datum en tijd
Basisscholen
Locatie

Woensdag 4 maart
13.30 tot 14.30 uur 't Smelleken, De Smelen, De Vlaswiek en St. Servatius VV De Valk

Woensdag 11 maart
13.30 tot 14.30 uur De Zonnewijzer, de Windroos, de Dorenhagen, de Pionier SV Valkenswaard

Woensdag 18 maart
13.30 tot 14.30 uur Schepelweyen, Agnetendal, De Belhamel, St. Martinus RKVV Dommelen

Woensdag 25 maart
13.30 tot 14.30 uur `t Smelleken, De Smelen, De Vlaswiek en St. Servatius VV De Valk

Woensdag 1 april
13.30 tot 14.30 uur De Zonnewijzer, de Windroos, de Dorenhagen, de Pionier SV Valkenswaard

Woensdag 8 april
13.30 tot 14.30 uur Schepelweyen, Agnetendal, De Belhamel, St. Martinus RKVV Dommelen

Buurt- Onderwijs en Sportprojecten

Sinds vorig jaar zijn er binnen de gemeente Valkenswaard verschillende projecten Buurt-Onderwijs en Sportprojecten gestart op basisscholen. Zo maken de kinderen tijdens de gymnastieklessen en na schooltijd kennis met verschillende sporten. Ook zijn er verschillende sportdagen georganiseerd en hebben de kinderen een Sportbundel ontvangen met alle informatie over de sportverenigingen in Valkenswaard.