Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 13.35 uur

Utrecht, 06-03-2009

Onder invloed

ZEIST - De politie heeft op donderdagochtend 5 maart een man uit Zeist aangehouden die behoorlijk onder invloed in zijn auto reed.

De man reed rond 03.15 uur op de Oude Arnhemseweg in Zeist en viel op door zijn hoge snelheid. Daarop werd de 22-jarige aan de kant gezet. De man rook nogal naar alcohol, waarop hij werd onderworpen aan een blaastest. Hij blies te veel en werd aangehouden. Op het bureau wees de ademanalyse 580 ug/l uit. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Alcoholcontrole

ZEIST - Op donderdag 5 maart heeft de politie tussen 19.00 uur en 21.00 uur op de Panweg en Arnhemse Bovenweg bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Op de Panweg moesten 33 bestuurders blazen, maar geen van hen had te veel gedronken. Op de Arnhemse Bovenweg werden in totaal 65 blaastesten afgenomen. Ook hier werden geen beschonken bestuurders geconstateerd. Wel werd een 42-jarige vrouw uit Utrecht aangehouden omdat zij reed met een ongeldig rijbewijs. Ook was haar auto niet verzekerd.

Verkeerscontrole

ZEIST De politie heeft op donderdag 5 maart tussen 14.15 uur en 16.00 uur op de Boulevard ter hoogte van de Valckenboschlaan een verkeerscontrole gehouden. Het resultaat:

Tien mensen werden bekeurd omdat zij geen gordel droegen, zes voor niet-handsfree bellen, dertien voor een te hoge snelheid (hoogste 70 km/u), rijbewijs niet kunnen tonen (1), rijden zonder rijbewijs (1) en onnodig links rijden (1). Een 24-jarige man werd aangehouden omdat hij zich op geen enkele wijze kon legitimeren. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.