Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 13.20 uur

Utrecht, 06-03-2009

Aanhoudingen voor heling en beroving

AMERSFOORT De politie heeft op 25 februari vier mannen uit Amersfoort in de leeftijd van 17 t/m 49 jaar aangehouden op verdenking van heling van goederen die geroofd zijn van twee mannen op 30 december 2008. De 23-jarige verdachte uit Amersfoort wordt bovendien verdacht van betrokkenheid bij de beroving. Bij drie woningen van de verdachten werden zoekingen uitgevoerd. Hierbij werden onder andere diverse mobiele telefoons, bankpassen, paspoorten , een busje pepperspray en een hoeveelheid harddrugs aangetroffen en in beslag genomen. De twee paspoorten bleken gestolen te zijn bij een woninginbraak in Soest in 2009. Een aangetroffen mobiele telefoon bleek tijdens de beroving op 30 december te zijn gestolen. Twee andere telefoons waren gestolen bij een diefstal in 2007 in Amersfoort en bij een beroving in Amersfoort in 2008.

Op 30 december werden omstreeks 23.20 uur een 20-jarige en 22-jarige man uit Amersfoort slachtoffer van een beroving op de Wielewaalstraat. Hier hadden de mannen de auto geparkeerd, zodat een van hen even kon roken. Plotseling naderden vier mannen de slachtoffers te voet. Zij sloegen daarop beide mannen en bespoten hen met vermoedelijk pepperspray. Onder bedreiging van vuurwapens werd hen telefoons, bankpassen en pincodes afhandig gemaakt. Later bleek geld van hun rekening te zijn afgehaald.

De 17-jarige en de 23-jarige verdachte zitten in voorarrest. Het onderzoek wordt voortgezet.

Op heterdaad

AMERSFOORT De politie heeft in de vroege morgen van vrijdag 6 maart twee 40-jarige Amersfoorters aangehouden. De mannen werden op heterdaad betrapt tijdens een inbraak in een winkel aan de Kryptonweg.

Om 01.00 uur kregen agenten een melding dat er ingebroken zou worden in een zaak aan de Kryptonweg. Ter plaatse bleek een rolluik opengebroken te zijn. De twee 40-jarige mannen uit Amersfoort waren nog in het pand en konden meteen aangehouden worden.

In de buurt van het bedrijf werd een personenauto aangetroffen, die vermoedelijk gebruikt was door de verdachten. De agenten hebben naar aanleiding van het kenteken de 44-jarige eigenaresse van de auto opgezocht. De Amersfoortse verklaarde dat ze onder bedreiging haar auto af had moeten staan aan één van de verdachten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Greep uit kassa

AMERSFOORT - Een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats heeft op donderdag 5 maart een greep uit de kassa gedaan bij een winkel aan de Langestraat in Amersfoort.

De 26-jarige man kwam rond 17.30 uur de winkel in, deed een greep uit de kassa en rende de winkel uit. Een winkelmedewerker zette daarop de achtervolging in. Een agent in burger die aan het winkelen was, hoorde de winkelmedewerker schreeuwen en zette ook de achtervolging in. Hij wist de 26-jarige verdachte in de Krommestraat aan te houden.

Jeugdige winkeldieven

AMERSFOORT - Een 14-jarig meisje en een 14-jarige jongen uit Amersfoort zijn op donderdag 5 maart aangehouden nadat zij spullen hadden gestolen bij een winkel aan de Emiclaerhof.

Het tweetal werd door winkelpersoneel betrapt en overgedragen aan de politie. Op het bureau bleek dat de 15-jarige jongen ook nog spullen in zijn laarzen had van een andere winkel. Ook die spullen zijn vermoedelijk van diefstal afkomstig. De ouders van de kinderen werden in kennis gesteld en zijn akkoord gegaan met een HALT-straf.