GIBO Groep: omzet 2008 plus 15 miljoen

06/03/2009 14:01

GIBO Groep Accountants & Adviseurs

GIBO Groep Accountants en Adviseurs heeft in 2008 een omzetstijging van bijna vijftien miljoen euro gerealiseerd. De omzet van de marktleider in het MKB-segment is afgelopen jaar de grens van 100 miljoen euro gepasseerd. Qua omvang en omzet is de GIBO Groep de zesde accountantsorganisatie van Nederland.

In een tijdsbestek van een decennium is de omzet meer dan verdubbeld: in 1997 realiseerde de GIBO Groep voor het eerst meer dan 100 miljoen gulden omzet. Over 2008 is dit bedrag gestegen naar 105 miljoen euro. Voor 2009 is de prognose dat de omzet verder groeit naar 115 miljoen euro. De stijging is vooral toe te schrijven aan autonome groei: meer advies en accountancy voor bestaande klanten en een aanzienlijke toename van het aantal ondernemers dat voor de GIBO Groep kiest.

Relatief weinig last van crisis

GIBO Groep heeft relatief weinig last van de economische crisis. De eigendomstructuur geeft de organisatie het vermogen zich te blijven richten op continuïteit. De behaalde winst wordt geïnvesteerd in groei en verdere ontwikkeling van de dienstverlening. In 2008 heeft de organisatie meer dan gemiddeld kansen gegrepen. Er is 15 miljoen euro geïnvesteerd in de professionaliteit en kwaliteit van de dienstverlening en in de groei van het marktaandeel. De omvang van de investeringen hebben het resultaat over 2008 gedrukt, dit is desondanks uitgekomen op 2,6 miljoen euro.

Marktleider in het MKB-segment

De GIBO Groep heeft van alle accountantsorganisaties in Nederland de meeste MKB-ondernemers als klant. In 2008 maakt de MKB-sector 70 procent uit van de omzet van de GIBO Groep. In de agrosector, die gekenmerkt wordt door schaalvergroting en bedrijfsstakingen, is het marktaandeel ook gegroeid. De GIBO Groep heeft een gezonde klantenportefeuille, dankzij de stabiliteit in de agrarische sector, die relatief ongevoelig is voor economische neergang.

Aantrekkelijke werkgever

Het aantal medewerkers is het afgelopen jaar gestegen van 1.274 naar bijna 1.500. Daarmee laat de GIBO Groep zien als werkgever een aantrekkelijk alternatief te zijn in een markt waar de vraag naar goed opgeleide professionals het aanbod overstijgt.

GIBO Accountants en Adviseurs

De GIBO Groep is een landelijk opererende accountancy- en adviesorganisatie met ruim zestig vestigingen. De GIBO Groep ondersteunt particulieren en ondernemers in het MKB en de agrarische sector met accountancydiensten en advies op het gebied van bedrijfskunde, belastingen, juridische zaken en personeel en organisatie. De GIBO Groep voorziet ondernemers van relevant zakelijk nieuws met een maandelijkse digitale nieuwsbrief en de kwartaaluitgave GIBO Journaal. Geïnteresseerden kunnen deze gratis publicaties aanvragen via de website.





http://www.gibogroep.nl.