Inkomen huurder blijkt het belangrijkste te zijn voor verhuurders

06/03/2009 14:13

Direct Wonen N.V.

Den Haag, 06 maart 2009 - Uit onderzoek van Direct Wonen.nl blijkt dat meer dan de helft van woningaanbieders het inkomen van potentiële huurders het meest bepalend vinden bij het selecteren van een geschikte huurder.

Uit de gegevens van Direct Wonen.nl blijkt dat ruim 72 procent van de verhuurders vindt dat het inkomen van kandidaat huurders het belangrijkste aspect is bij de selectie van potentiële huurders. 15 procent vindt de intentie of enthousiasme belangrijk en de burgerlijke staat en het gezinssamenstelling is het minst belangrijk.

Grafiek inkomen huurder

Verhuurders willen stabiele inkomstenbronnen om maximaal rendement te behalen op huurwoningen, het inkomen van de huurder is in dit geval dan het belangrijkste aspect bij de selectie van potentiële huurders.

Over Direct Wonen.nl

Direct Wonen, opgericht in 1990, is marktleider in de particuliere woningverhuur markt met een marktaandeel van meer dan 21 procent.

Doorlopend voeren wij onderzoek uit binnen onze database van woningen en binnen onze klanten doelgroep: woningzoekenden en verhuurders om zodoende meer inzicht in de ontwikkelingen van de woningmarkt te krijgen zodat we onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren. Op de website van Direct Wonen, zijn alle marktrapporten terug te vinden: http://www.directwonen.nl/algemeen/marktrapporten.aspx

Direct Wonen biedt zowel huurders als verhuurders snel resultaat in het (ver)huren van woonruimte. Door de ruime keuze van huurwoningen zijn er geen wachtlijsten. De 100 enthousiaste en deskundige medewerkers helpen vanuit 24 vestigingen elk jaar ruim 10.000 mensen aan een woonruimte.

Voor de woningzoekenden heeft Direct Wonen, voornamelijk in de grote steden van Nederland, het meest complete aanbod van particuliere huurwoningen in de prijsklasse van 250 tot 1.150 euro per maand.

Verhuurders van woonruimte hebben bij Direct Wonen de meeste kans op succes want Direct Wonen heeft de grootste actieve database van woningzoekenden in Nederland.

In 2008 is www.directwonen.nl meer dan 5,3 miljoen keer bezocht door circa 2,8 miljoen unieke bezoekers.

Naast Direct Wonen maken ook Kamernet.nl www.kamernet.nl, Goed Beheer www.goedbeheer.nl en Just Housing www.justhousing.nl onderdeel uit van de woondivisie van Direct Wonen N.V.

Meer informatie over de werkwijze van Direct Wonen:


- Verhuur in 7 eenvoudige stappen uw woonruimte via Direct Wonen


- Vind direct de woning die past bij uw woonwensen

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.directwonen.nl