Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 13.50 uur

Utrecht, 06-03-2009

Auto in brand

VEENENDAAL De politie kreeg op donderdag 5 maart rond 21.00 uur een melding dat er op het bovenparkeerdek van de parkeergarage aan de Kerkewijk een auto in brand stond.

Ter plaatse had de brandweer de brand al geblust. Na onderzoek bleek dat de auto hoogstwaarschijnlijk moedwillig in brand is gestoken. Aan getuigen die iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Kerkewijk wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.

Inbreker aangehouden

VEENENDAAL De politie heeft op donderdag 5 maart een 22-jarige man uit Baarn aangehouden die verdacht wordt van inbraak in een gebouw van een sportvereniging aan de Sportlaan in Veenendaal.

Rond 19.45 uur kwam de melding dat een getuige achter de 22-jarige verdachte aan zat. De politie was snel ter plaatse en zag ter hoogte van de spoorwegovergang bij Station West een man over het spoor lopen. Een agent stapte uit en ging achter de verdachte aan. Na een worsteling kon de 22-jarige verdachte aangehouden worden. Op de plek waar de man werd aangehouden, vond de politie spullen die gebruikt kunnen worden om in te breken. Ook had de man goederen bij zich die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Verkeerscontrole

WIJK BIJ DUURSTEDE / COTHEN De politie heeft donderdagmiddag een grote verkeerscontrole uitgevoerd.

Op diverse locaties werden bestuurders gecontroleerd. De politie schreef bekeuringen uit voor onder andere het niet handsfree bellen, het overschrijden van de maximum snelheid, het niet kunnen tonen van het rijbewijs of autopapieren, ondeugdelijke remmen, defecte verlichting en het rijden met gladde banden. In totaal werden 35 bekeuringen uitgeschreven. 170 Bestuurders moeten een blaastest afleggen. Niemand had te veel gedronken.

Twee jongens aangehouden voor diefstal

DRIEBERGEN / RIJSENBURG Donderdagmiddag heeft de politie op de Wethouder Teselinglaan twee jongens aangehouden omdat zij een bromfiets hadden gestolen.

Een getuige belde rond 16.40 uur naar de politie omdat hij had gezien dat twee jongens een bromfiets hadden weggenomen. De agenten kregen via de meldkamer de signalementen door en zagen het tweetal op de Wethouder Teselinglaan rijden. Bij het zien van de politie gooiden de jongens de bromfiets op de grond en renden weg richting de Schotellaan. Na een korte achtervolging werden beiden jongens, 13 en 14 jaar uit Driebergen-Rijsenburg, aangehouden. De jongens werden voor verhoor meegenomen naar het bureau. De bromfiets kon direct terug naar de eigenaar.