Partij van de Arbeid

Meavita: blij met toezeggingen

06-03-2009 02:13

De PvdA is opgelucht met de toezegging van staatssecretaris Bussemaker dat medewerkers van zorginstelling Meavita West niet rechteloos zullen worden bij een mogelijk faillissement. PvdA-kamerlid Wolbert: 'De werknemers vormen het sociaal kapitaal van de thuiszorg. Het is goed dat ook de staatsecretaris dat nu onderstreept.

Staatssecretaris Jet Bussemaker heeft bekendgemaakt dat alle hulp wordt ondergebracht in een stichting op het moment dat er niet meteen een overnamekandidaat voor Meavita is. De stichting is een tijdelijke oplossing. Het personeel van Meavita West wordt zonder selectie aan de poort overgenomen door de nieuwe stichting met behoud van salaris en anciënniteit (dienstjaren) en toepassing van de huidige cao. Ook de verworden rechten van medewerkers worden overgenomen.

Wolbert is blij met deze toezeggingen: 'Voor de PvdA-fractie heeft de positie van het personeel altijd het grootste belang gehad: hun positie, hun arbeidsvoorwaarden en de eindeloze onzekerheid over hun baan. Ik heb meer dan een jaar geleden voor het eerst vragen gesteld over de situatie bij Meavita. Toen dreigde ontslag voor 350 medewerkers. In december vorig jaar was het hele concern in nood, toen ging het over 20.000 medewerkers. In de thuiszorg is dat echt het sociale kapitaal van de organisatie, ik maakte me grote zorgen en ben ontzettend opgelucht dat het nu zo is geregeld. Ik weet dat Jet Bussemaker daar met heel veel mensen keihard aan heeft gewerkt en dus is echt een compliment op zijn plaats.