Universiteit Twente

UT-student Richard Stevens wint Shell Masterprijs 2009

In de spannende finale van de Shell Bachelor Masterprijs 2008, die op 5 maart op de Universiteit Twente plaatsvond, is masterstudent Richard Stevens winnaar geworden van de Shell Masterprijs. In zijn rol van juryvoorzitter kon Rector Magnificus Ed Brinksma aan Richard een cheque van EUR 5000 overhandigen voor zijn uitstekende onderzoek op het gebied van duurzame energie.

In de groep Physics of Fluids van prof. Detlef Lohse deed Richard onderzoek naar warmtetransport in een roterende turbulente stroming. Zijn onderzoeksresultaten kunnen direct toegepast worden, bijvoorbeeld bij het optimaliseren van een roterende scheidingstechniek, om CO[2 ]uit gassen te halen en in vloeibare vorm af te voeren. De jury prees zijn heldere uitleg van de complexe materie.

UT-studente Maike Baltussen (Scheikundige Technologie) had een finaleplaats bemachtigd voor de bachelorprijs, maar uiteindelijk ging haar Eindhovense collega Tim van Amstel er met de hoofdprijs van EUR 2500 vandoor.

De finalisten van de Shell Master Prijs 2009 en de Shell Bachelor Prijs 2009, met vooraan links winnaar Richard Stevens. Tweede van links op de tweede rij is UT-studente Maike Baltussen die ook een finaleplaats wist te bemachtigen.

Met de Shell Bachelor Master Prijs wil Shell een stevige impuls geven aan de ideale combinatie van duurzaamheid en energievoorziening, waarvan ook toekomstige generaties kunnen profiteren. Die toekomst wordt straks vormgegeven door de jonge, technische talenten van nu. Deze prijs moet hen motiveren, zodat ze zich verder kunnen ontwikkelen en straks de broodnodige technologische oplossingen mét een duurzaam karakter kunnen bedenken. In diverse research & development centra werkt Shell hier dagelijks aan.