FloraHolland



Internationale Vrouwendag vult tribune Bleiswijk met ondernemende vrouwen

BLEISWIJK, 6 maart 2009 (persbericht) - Bijna 100 ondernemende vrouwen uit alle schakels van de sierteeltketen bezochten 5 maart FloraHolland Bleiswijk. In het kader van Internationale Vrouwendag was een bijeenkomst georganiseerd met als thema: de sierteeltketen met al zijn schakels, van kwekerij tot veiling en groothandelscentrum.

Er werd begonnen met een rondleiding op kwekerij Muison in Bleiswijk. Daarna ging het gezelschap naar FloraHolland Bleiswijk. Tijdens dit bezoek was er een spannende drukknopwedstrijd, onder leiding van vrouwelijke veilmeester Puk Koornneef. De vrouwen konden zo ervaren hoe bloemen en planten dagelijks worden verhandeld. Ter afsluiting is het groothandelscentrum Terra Bleiswijk bezocht. De deelnemers reageerden enthousiast op de verschillende onderdelen van het programma. Met name de mogelijkheid om te zien wat er gebeurt bij andere schakels uit de keten, werd als interessant ervaren.

Internationale Vrouwendag wordt wereldwijd op 8 maart gevierd. Het is inmiddels een traditie van FloraHolland Bleiswijk om in dit kader iets origineels te organiseren. FloraHolland Bleiswijk organiseerde deze bijeenkomst samen met Vrouwennetwerk NOOVA(Netwerk Oostlandse Ondernemende Vrouwen Actief) een netwerk voor vrouwelijke ondernemers in de regio Oostland (Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp).

Fotobijschrift:
Blijdschap bij drukken op de juiste prijs tijdens drukknopwedstrijd