Gemeente Nijefurd


verlichting

Eniggaburren in Workum voorzien van energiezuinige verlichting

De Eniggaburren in Workum wordt sinds kort door 12 innovatieve en energiezuinige lantaarns met LED lampen verlicht. Een primeur voor Workum. In opdracht van de gemeente is door Innolumis deze nieuwe verlichting aangebracht. De verlichting is bijzonder milieuvriendelijk doordat het energieverbruik tenminste 30% minder is dan gebruikelijke verlichting.

Door de LED-techniek te combineren met een zogeheten `eco-white' lichtkleur is een veel lagere lichtintensiteit nodig. Zonder dat dit het zicht negatief beïnvloedt. Door de combinatie van LED's blijven kleuren bovendien goed te onderscheiden. Bijkomend voordeel is dat ongedierte en vocht geen schade kunnen veroorzaken aan de lampen door een `sealed for life' afsluiting. Daarnaast bestaan de lantaarns uit milieuvriendelijke en volledig recyclebare onderdelen.

De nieuwe verlichting is aangebracht door Innolumis Public Lighting. Een leverancier met een samenwerkingsverband tussen de Europese technische dienstverlener Imtech en de LED-specialist Lemnis Lighting. Het doel van deze samenwerking is het toepassen van duurzame LED-verlichting in het straatbeeld.