Politie Gelderland-Midden

Aanhoudingen na huiselijk geweld in Zevenaar en Duiven
Publicatiedatum: 6-3-2009 15:05:31

ZEVENAAR/DUIVEN - De politie heeft donderdag 5 maart in Zevenaar en Duiven twee mannen aangehouden na meldingen van huiselijk geweld. Een negentienjarige Zevenaarder meldde zich 's middags rond kwart voor twee bij de politie kort nadat hij ruzie had gehad met zijn negentienjarige ex-vriendin. De twee zouden na het verbreken van de relatie onenigheid hebben gekregen over geld en kleding, wat de jongen bij zijn ex-vriendin wilde ophalen. Een woordenwisseling mondde uit op een handgemeen, waarbij de Zevenaarder zijn vriendin zou hebben geslagen. Een vriendin van het slachtoffer wist haar te ontzetten. In een woning in Duiven hield de politie omstreeks acht uur 's avonds de 48-jarige bewoner aan nadat hij bij een ruzie zijn 16-jarige dochter zou hebben mishandeld. Beide verdachten zijn na verhoor weer op vrije voeten in afwachting van een beslissing van justitie. (09-030011 / 030226)


---

Fietsers gewond bij ongevallen

Publicatiedatum: 6-3-2009 15:05:01

ELST/ZETTEN - In Elst en Zetten zijn donderdag 5 maart twee fietsers gewond geraakt in het verkeer. Een 56-jarige vrouw uit Elst kwam in de vroege ochtenduren op de Tempellaan in haar woonplaats te vallen door een loslopende hond. De Elstse liep daarbij geen ernstige verwondingen op en hoefde niet naar het ziekenhuis. Op de Wageningsestraat in Zetten raakte een 80-jarige man uit Andelst gewond nadat hij omstreeks kwart over vier door nog onbekende oorzaak viel met zijn fiets. De Andelstenaar kampte met een flinke hoofdwond en moest wel naar het ziekenhuis. Van drankgebruik was geen sprake, aldus de politie. (09-030165)


---

Grootscheepse verkeerscontrole Zevenaar en Westervoort
Publicatiedatum: 6-3-2009 15:04:29

ZEVENAAR/WESTERVOORT - Bij grootscheepse verkeerscontroles in Zevenaar en Westervoort heeft de politie donderdagavond in totaal 62 bekeuringen uitgeschreven. Aan de controle werkten ongeveer 50 opsporingsambtenaren van politie en douane mee. De controle was onder meer gericht op verdovende middelen, waarbij de politie inzicht wil verkrijgen in de herkomst en bestemming. Tijdens de controle werden overigens geen verdovende middelen aangetroffen.

Tussen zes en tien uur 's avonds werd gecontroleerd op de Doesburgseweg in Zevenaar en de Hamersestraat en Dorpstraat in Westervoort. Ruim 600 voertuigen werden daarbij aan de kant gezet, waarbij bekeuringen werden uitgedeeld voor diverse verkeersovertredingen. Een 24-jarige Duivenaar werd aangehouden omdat hij ervan verdacht wordt onder invloed van drugs te hebben gereden. De man moest een bloedproef ondergaan. Door de parketpolitie werd een bedrag van 1100 euro aan achterstallige boetes geïnd. (09-030287)