Gemeente Lansingerland

Starthandeling rioleringswerkzaamheden Oranjebuurt oranjebuurt

Op donderdag 5 maart jl. vond de starthandeling plaats van de rioleringswerkzaamheden in de Oranjebuurt in Berkel en Rodenrijs.

Wethouder Hans de Rijke en directeur van BAM Wegen Eric Thijssen onthulde daarbij het bouwbord dat naast de bouwkeet in het Huijgensplantsoen staat. Naast de betrokken partijen waren er ook bewoners uit de wijk aanwezig.

Aannemer BAM Wegen bv Regio West is in opdracht van de gemeente de uitvoerder van de rioleringswerkzaamheden. De werkzaamheden zijn deze week gestart in de Wethouder Schipperstraat. Op bijgevoegde kaart staat in een totaalplanning aangegeven wanneer (per week) er waar gegraven gaat worden. Voor alle straten geldt dat voorafgaand aan de werkzaamheden de betreffende bewoners van BAM Wegen een aankondigingsbrief thuis gestuurd krijgen.

De totaalplanning is vrij exact. Echter, weersomstandigheden en mogelijk ook andere onvoorziene omstandigheden kunnen nog invloed hebben op de planning. Daarom wordt deze planning nog aangepast als dat nodig blijkt te zijn. De planning heeft als uitgangspunt dat er maximaal 80 meter straat opengebroken mag zijn en dat er geen stukken straat tussen twee opbrekingen in liggen.

Nadat de riolering is vervangen wordt de straat herbestraat op de oude hoogte. Gedurende een half jaar kunnen de sleuven van de riolering dan nog na zakken. In dat halve jaar hebben dan kabel- en leidingbedrijven de mogelijkheid om hun werkzaamheden te verrichten. Tot nu toe weten we alleen dat Glashart een glasvezelkabel gaat aanleggen en DZH delen van de waterleiding gaat vervangen. Na dat halve jaar wordt er nieuwe herstrating aangelegd.

Zie het origineel
Te downloaden:

* planning riolering 3.pdf (511.31 KB)